GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προβληματισμένος ο Πρόξενος Κομοτηνής με τον Ψευτομουφτή Ξάνθης

  Σε προβληματισμό βρίσκεται εδώ και μέρες το επιτελείο του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή με τον…  μετριοπαθή ψευτομουφτή Ξάνθης Μουστα...

 


Σε προβληματισμό βρίσκεται εδώ και μέρες το επιτελείο του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή με τον… μετριοπαθή ψευτομουφτή Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα, που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα για τον πυρήνα της τουρκοποίησης της Θράκης.

Ιδιαίτερα ο Τούρκος Πρόξενος κ. Μουράτ Ομέρογλου, δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορήσει τον κ. Τράμπα, που τον θεωρεί και υπαίτιο της πτώσης της παρεμβατικότητας του προξενείου στα Τεμένη του Νομού Ξάνθης.

Ο κ. Τράμπα, παρ’ όλου που ήταν ο καλύτερα εκπαιδευμένος του προκατόχου του Αχμέτ Μέτε, και μάλιστα έχοντας και την έξωθεν καλή μαρτυρία στην Τουρκία, δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί στη λογική της συνεχούς προπαγάνδας, κάτι που επιθυμεί διακαώς το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κάνουν λόγο για εκνευρισμό ακόμη και ανάμεσα στους εκλεγμένους μουσουλμάνους Βουλευτές που περίμεναν καλύτερα και περισσότερα πράγματα απο τον νέο ψευτομουφτή, τον οποίο και στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές – παρωδία.

Το θέμα έφτασε στα αυτιά του Μουσταφά Τράμπα, που έδειξε τον εκνευρισμό του, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι “θα ασκεί τα καθήκοντά του όπως εκείνος νομίζει και όποιος θέλει ας επιχειρήσει να τον καθαιρέσει…”, κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει απο Ψευτομουφτή ενάντια σε Τούρκο Πρόξενο και Βουλευτές της Μειονότητας.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό παίζει και η διαφορετική προσέγγιση του θεσμικού του ρόλου του νόμιμου Τοποτηρητή και Μουφτή της Μουφτείας Ξάνθης, που όχι μόνο είναι παρόν σε κάθε εκδήλωση της μειονότητας αλλά και παίρνει πρωτοβουλίες που οι προκάτοχοί του δεν είχαν καν σκεφτεί και προωθήσει.

Αναμένονται εξελίξεις, όπως και άμεσα επίσκεψη τούρκου αξιωματούχου, υπεύθυνου για τις ψευτομουφτείες στη Θράκη, για να υπάρξει ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε Προξενείο και Ψευτομουφτεία Ξάνθης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια