GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οριστικό: Παράταση στο Κτηματολόγιο για όλη τη χώρα!

  Μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2022 καταρχήν έχει δοθεί παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο,  για ακίνητα που άργησαν να δηλωθούν, που δεν δηλώθηκ...

 


Μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2022 καταρχήν έχει δοθεί παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο,
 για ακίνητα που άργησαν να δηλωθούν, που δεν δηλώθηκαν εντός προθεσμιών αρχικής κτηματογράφησης, ακίνητα των οποίων οι προθεσμίες λήγουν 21 Νοεμβρίου ή 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απο την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., το Υπουργείο προχωρά ήδη στην παράταση αυτή προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ, ενώ η προθεσμία για τα ακίνητα που χαρακτηρίστηκαν εξ’ αρχής “ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ” και κινδυνεύουν να θεωρηθούν ιδιοκτησία του Δημοσίου, δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023!

Οι ίδιες πηγές, κάνουν λόγο για “κατανόηση των εν γένει προβλημάτων που υπάρχουν ανα περιοχή, τόσο με τα Υποθηκοφυλακεία, όσο και με άλλα δικαιολογητικά που απαιτούνται, όπως και το γεγονός ότι η οικονομική δυσπραγία οδηγεί πολλούς ιδιοκτήτες στην αδυναμία τακτοποίησης των ιδιοκτησιών τους στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ”.

Σημαντικός παράγοντας της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., ανέφερε στο Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι “οι παρατάσεις αυτές έχουν γνώμονα να μη χαθεί καμία περιουσία για τον ιδιώτη καταρχήν αλλά και να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων που ανήκουν ή δεν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Παροτρύνουμε τους πολίτες να σπεύσουν, χωρίς άγχος και με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά και να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους.”

Σε κάθε περίπτωση, ένα ακόμη άγχος, παραμερίζεται για τον ιδιοκτήτη ακινήτων, τουλάχιστον για λίγο χρόνο ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια