GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μ. Τσέπελης, αφού μετέτρεψε το γραφείο του σε “ρινγκ” έβαλε σε σειρά το Δημοτικό Συμβούλιο

 Αναβρασμός στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καβγάς μεταξύ Λύρατζη και Ασκαρίδη Μ. Τσέπελης, αφού μετέτρεψε το γραφείο του σε “ρινγκ” έβαλ...

  •  Αναβρασμός στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καβγάς μεταξύ Λύρατζη και Ασκαρίδη
  • Μ. Τσέπελης, αφού μετέτρεψε το γραφείο του σε “ρινγκ” έβαλε σε σειρά το Δημοτικό Συμβούλιο.


Διαβάζοντας στην «Θ» για τον καυγά που άναψε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ του Π. Λύρατζη και του Η. Ασκαρίδη «δια ασήμαντον αφορμή» που πιθανών να είχε την κατάληξη, οι δύο σύμβουλοι να «πιαστούν» ακόμη και στα χέρια για να λύσουν τις όποιες διαφορές, όπως μαθαίνουμε, και  που αφορούσαν την λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού, σειρά έχει να αναγνώσουμε την εικόνα και να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιος στην πραγματικότητα είναι ο “ηθικός αυτουργός” για την κατάπτωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσπαθώντας να «διαβάσουμε» την φωτογραφία, αντιλαμβανόμαστε ότι στο υψηλότερο βάθρο της Ξανθιώτικης κοινωνίας, οι εκπρόσωποί τους τελούν σε σύγχυση και «εν βρασμώ ψυχής», προσπαθούν πρωτίστως να «δώσουν» το «καλό παράδειγμα» και δευτερευόντως να αποφασίσουν για το καλό του τόπου;

  • Η εικόνα δυστυχώς για τον Ξανθιώτικο λαό, δείχνει και κάτι άλλο.

Δείχνει κατά την ταπεινή μας γνώμη, τον εκφυλισμό του Οργάνου, την ανυποληψία του και φυσικά το ανύπαρκτο, προς όφελος των δημοτών έργο.

Σαφώς και δεν θα μπούμε στην διαδικασία να δώσουμε δίκιο ή άδικο στους δυο εμπλεκομένους και σίγουρα δεν τους τιμά και τους δύο, χωρίς, σημειώνουμε να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες του καυγά, διότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε την συνεδρίαση.

Η εικόνα δείχνει ότι στο ανώτερο βάθρο της τοπικής  διοίκησης, δεν επικρατεί η νηφαλιότητα που απαιτείται, αλλά ο εκνευρισμός και η οργή.

Αυτό σημαίνει και πάλι κατά την ταπεινή μας γνώμη, ότι θα πρέπει να απασχολήσει τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη και να δει τι φταίει.

Διότι είναι καλό να ασκεί την διοίκηση όπως αυτός την αντιλαμβάνεται με πρόσημο τις απευθείας αναθέσεις και την λογική «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» αλλά, δεν πρέπει να ξεχνά ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι εκπροσωπεί τον θεσμό και όλα αυτά δεν αρμόζουν σε μία κοινωνία όπως αυτής της Ξάνθης που βαδίζει με θεμέλιο τον σεβασμό στους βασικούς κανόνες της ηθικής και της νοικοκυροσύνης.

Προφανώς ο δήμαρχος της Ξάνθης, δεν αντελήφθη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο ναός της τοπικής δημοκρατίας και δεν επιτρέπετε να φτάνουν οι εκλεκτοί των εκλεκτών, στο σημείο να λύνουν τις διαφορές τους με τα «χέρια».

Ένας δήμαρχος θα πρέπει να σέβεται τους θεσμούς και να εμπνέει τους συμβούλους αλλά και τους πολίτες, να εργάζονται για το κοινό καλό και όχι με τις πολιτικές του να μετατρέπει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε ρινγκ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα μου πείτε, μετέτρεψε το γραφείο του σε «ρινγκ» το Δ.Σ. θα γλύτωνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια