GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βήματα από την περιφέρεια για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

ΣΤΑΣΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΤΑΣΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

Για την βία κατά των γυναικών μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ως πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο οποίος διευκρινίζει ωστόσο ότι έχουν δεσμευθεί τα κονδύλια για τον εξωραϊσμό του κτιρίου επί της οδού Χατζησταύρου ώστε – σε πρώτο στάδιο – να δίδονται υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Όλοι θυμόμαστε την ανακοίνωση του κ. Χατζηγγενέ για την εν λόγω δομή η οποία υπήρχε στα χαρτιά από την εποχή του αείμνηστου  Παυλίδη και εντεύθεν αλλά στην ουσία τα τελευταία χρόνια δεν μπήκε ούτε μία πινελιά σε αντίθεση με τον αντιπεριφερειάρχη ο οποίος κατάφερε και δέσμευσε ένα ποσόν σε πρώτη φάση, για να εξωραϊστεί το κτίριο και να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε δεύτερη φάση την φιλοξενία των κακοποιημένων γυναικών.

Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ο κ. Κουρτίδης γνώστης του αντικειμένου που με τόσα χρόνια στην μάχιμη δικηγορία ανέφερε ότι  «η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει τάξεις -πλούσιους, φτωχούς, μορφωμένους ή μη -ανεξάρτητα της ισότητας των δύο φύλων και που θεσμοθετημένο είναι και υπάρχει και θεσμική παρουσία με την Γενική Γραμματία Ισότητας, παρόλα αυτά,  υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα ακόμη και στην πολιτική ανέλιξη των γυναικών, και φυσικά σε δυσμενέστερη θέση στα εργασιακά

Στην πολιτική δεν υπάρχει ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμη και κυρίως θα πρέπει να ενισχυθεί η σχετική νομοθεσία που θα κάνει απαγορευτική ακόμη και την σκέψη χρήσης της βίας και εννοείτε ότι πρέπει να αυξηθούν οι δομές. «Το πρώτο βήμα έγινε, ελπίζω να καταφέρουμε ως κοινωνία να κάνουμε ακόμα περισσότερα».

Στην συνέχεια ψάξαμε να βρούμε κάτι αντίστοιχο με την προσπάθεια της Νομαρχίας για ανεύρεση χώρου φιλοξενίας και συμπαράστασης στις κακοποιημένες γυναίκες από την πλευρά του δήμου αλλά δυστυχώς για τους Ξανθιώτες, ο Δήμος Ξάνθης, ο «ευαίσθητος» σε πολλά κοινωνικά θέμα απλά, για μία ακόμη φορά παρουσιάζει την ένδεια των πράξεων και της ευαισθησίας του.

Όσο για αυτά που είπε η κυρία Ψωμά, Γενική Γραμματέας του δήμου Ξάνθης σε φιλικό της έντυπο ότι τάχα μου ο ευαίσθητος δήμαρχος είχε την ιδέα να κάνει κάτι αλλά δεν βρέθηκαν τα χρήματα θα της λέγαμε … «ας έκοβε λίγα από τις απευθείας αναθέσεις και ας έβαφε ένα από τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια που διαθέτει ο δήμος και που  ρημάζουν και ας το μετέτρεπε σε μία δομή στήριξης των κακοποιημένων γυναικών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια