GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν "πήγαν" τα μέλη του Δ.Σ. στη συνεδρίαση του Ι. Καμαρίδη στην ΔΕΥΑΞ και ματαιώθηκε!

  Ακόμη και ο Δήμαρχος Τσέπελης δεν μπόρεσε να "πείσει" τα άλλα μέλη να πάνε και να...ψηφίσουνε για να καλύψουνε τον Πρόεδρο της Δ...

 

Ακόμη και ο Δήμαρχος Τσέπελης δεν μπόρεσε να "πείσει" τα άλλα μέλη να πάνε και να...ψηφίσουνε για να καλύψουνε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ για έργο ύψους 5 εκατ. ευρώ που ήδη....δημοπρατήθηκε!
Τρέμουν και φοβούνται πλέον τα άλλα μέλη της ΔΕΥΑΞ όταν τους καλεί ...εκτάκτως ή σε...τακτική συνεδρίαση ο Πρόεδρος Ιπποκράτης Καμαρίδης για έργα εκατομμυρίων που ενώ "δημοπρατήθηκαν" εκ νέου ζητείται η...έγκριση νέου πρακτικού και ....δεν πάνε, με αποτέλεσμα αυτές τελικά να...αναβάλλονται ή να ματαιώνονται!!

Αμέσως μετά την επιστολή του μέλους της ΔΕΥΑΞ Φάνη Παπαδάκη που δημοσιεύτηκε στον "Μαχητή" και την "Αδέσμευτη" για τους λόγους που θα απείχε από την συνεδρίαση της Τετάρτης 9/11/2022 στις 14.30 για να παρθεί απόφαση για έργο που ήδη...δημοπρατήθηκε (!) ύψους 5 εκατ. ερώ - αυτή η ιστορία θα έχει και συνέχεια και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκονται και υπάλληλοι της επιχείρησης!!! - τελικά και τα άλλα μέλη της Διοίκησης που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να βάλουν την υπογραφή τους δεν πήγαν σε αυτήν!

Με αποτέλεσμα να ....ματαιωθεί η συνεδρίαση !!!

Η οποία έγινε μάλιστα ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ για να περάσει και...απαρατήρητη.

(σ.σ. Αλήθεια η πρώην διευθύντρια της ΔΕΥΑΞ Μαρία Λυκίδου, τι λέει για όλα αυτά και γιατί "σιωπά" ενώ την ξέρει πολύ καλά αυτήν την περίπτωση; Τι συμβαίνει; )

Υπενθυμίζουμε τι έλεγε στην επιστολή του ο Φάνης Παπαδάκης χθες το πρωί (9/11/2022):

Φ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Απέχω από τη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ, δεν νομιμοποιώ «περίεργες»αποφάσεις για έργο που ... έχει γίνει!


Μήπως για να «σώσει» τον εαυτό του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιποκράτης Καμαρίδης θέλει να βάλει....»φυλακή» τα άλλα μέλη; Το ερώτημα αυτό κυριαρχεί στην τοπική κοινωνία με τις συνεχείς «περίεργες» συνεδριάσεις προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» έργα που ήδη έχουν γίνει!!!

Ιδού η δήλωση του μέλους της ΔΕΥΑΞ Φάνη Παπαδάκη για τους λόγους που απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση:

ΔΗΛΩΣΗ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
  • Όσον αφορά το τυπικό μέρος
Στις 4/11/2022 λάβαμε νόμιμη πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης με ημέρα συνεδρίασης την Τρίτη 8/11/2022. Στις 7/11/2022 λάβαμε ανυπόγραφο έγγραφο στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο με το οποίο πληροφορούμαστε ότι αλλάζει η ημέρα συνεδρίασης για την Τετάρτη 9/11/2022 (ημέρα γενικής απεργίας) και καλούμαστε σε μία συνεδρίαση που δεν συγκαλείτε νόμιμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα μέλη του Δ.Σ. που θα λάβουν μέρος και τις αποφάσεις που θα λάβουν.
  • Όσον αφορά το ουσιαστικό μέρος
Στις 17/10/2022 στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης εισήχθη εκτός ημερησίας διάταξης θέμα με τίτλο «Έλεγχος διαρροών Ύδρευσης στα Εσωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης – Καταμέτρηση Δεδομένων Κατανάλωσης στον Δήμο Ξάνθης» με προϋπολογισμό 4.975.643 ευρώ, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί και έχει κατακυρωθεί σε ένωση δύο εταιρειών. Στην επίμαχη συνεδρίαση ουσιαστικά κληθήκανε τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ να τροποποιήσουν αναδρομικά προηγούμενη απόφαση του ΔΣ που κατακύρωνε το έργο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστό πως υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία δεν γνωρίζαμε και η οποία αποφαίνεται πως κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης λόγω απουσίας απαραίτητων δικαιολογητικών που έπρεπε να έχουν υποβληθεί! Το συγκεκριμένο θέμα όπως και παρόμοιο θέμα που αφορά άλλον παρεμφερή διαγωνισμό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ τα απέσυρε, αφού κατάλαβε πως δεν πρόκειται να συναινέσουν τα μέλη του Δ.Σ.

Στις 8/11/22 που στη συνέχεια έγινε 9/11/22 καλούμαστε σε Δ.Σ. για το ίδιο ακριβώς θέμα και το ίδιο ακριβώς έργο. Αυτή τη φορά καλούμαστε να αποφασίσουμε για τροποποίηση του 2ου Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης του Διαγωνισμού το οποίο συντάχθηκε στις 14-6-2022!!

Με απλά λόγια καλούμαστε να τροποποιήσουμε μία απόφαση 5 μήνες μετά για έναν διαγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί και που προφανώς όλα δεν έγιναν σωστά και σύννομα!

Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε δημόσια πως δεν πρόκειται με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε θολές και περίεργες αποφάσεις στις οποίες πιθανότατα να υπάρξουν στο μέλλον και νομικές εμπλοκές και για το λόγο αυτό ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τη συνεδρίαση!

Θεοφάνης Παπαδάκης
  • Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑ Ξάνθης
  • Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης
  • «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια