GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το νέο ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ

  Διαχρονική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία μεταφράζεται σε πόρους...

 

Διαχρονική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία μεταφράζεται σε πόρους ύψους 7,5 δις ευρώ από το 1989 μέχρι σήμερα.

Στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, η Περιφέρειά μας θα ενισχυθεί με περισσότερα από 639 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 247 εκ. ευρώ  (39% περίπου) προορίζονται για την Κοινωνική Συνοχή: Κοινωνική Πρόνοια. Απασχόληση και Αυτοαπασχόληση. Υποστήριξη για μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Εκπαίδευση και Προσχολική Φροντίδα. Ίσες ευκαιρίες για Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες. Καταπολέμηση ακραίας φτώχειας σε παιδιά και εφήβους υποβαθμισμένων και απομακρυσμένων περιοχών. Δομές Υγείας.

Ο Δημήτρης Σκάλκος γ.γ Δημοσίων Επενδύσεων τόνισε στο συνέδριο στην Κομοτηνή ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για όλες τις περιφέρειες της χώρας και εξίσου για την περιφερεια ΑΜΘ για μια σειρά μεγάλων έργων, στον τομέα των μεταφορών, υποδομών, ενέργειας που στοχεύουν στην ενεργειακή ασφάλεια και ενεργειακή επξάρτηση της ευρύτερης περιοχής. Το ταμεία Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ 2021-27 μόνο για την ΑΜΘ θα ξεπεράσει τα 640 εκατ, ευρώ. Τα κινητρα για την ΑΜΘ είναι σημαντικα και η επιδότηση της επένδυσης αγγίζει το 85%.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος μίλησε στη χθεσινή πρωϊνη ενημερωτική εκπομπή στο STAR 88,8 fm για το νέο ΕΣΠΑ που ξεκινάει τέλος Νοεμβρίου, για τον μεταφορικό, ενεργειακό και εμπορικό κόμβο της περιφέρειας μας, για τα δελτία της περιφερειακής σύνθεσης και για την πυρκαγια στο Παπίκιο

“Το συνέδριο στην Κομοτηνή είχε στόχο να δώσει ένα σοβαρό αναπτυξιακό στίγμα σε σχέση με τον αμερικανικό παράγοντα.

Το ενδιαφέρον πολλών είναι πλέον στην περιοχή μας λόγω των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν αλλά και λόγω της γεωγραφικής μας θέσης με βάση τις εξελίξεις. Πύλη εισόδου προς την Ευρώπη από την Ασία και ένα πέρασμα προς τα Βαλκάνια, την Τουρκία και την Ανατολική Ευρώπη. Ενας κόμβος όπου διασταυρώνονται δρόμοι χερσαίοι, θαλάσσιοι, δίκτυα ενεργειακά, αγωγοί φυσικού αερίου

Ένα από δύο βασικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας μας είναι η γεωργαφική της θέση. Παγκόσμιο το ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιοχή μας εδώ και καιρό με τις επενδύσεις που σχεδιάζονται και τις προοπτικές που δημιουργούνται.

Μας χαροποιεί να είμαστε κόμβος αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο στον τόπο μας. Εχουμε τα όπλα, δεν είναι εύκολο, τα χρηματοδοτικά εργαλεία κυρίως το ΕΣΠΑ, ένα πολύ σημαντικό τμήμα των πόρων θα διατεθεί στην περιφέρειά μας ακόμα περισσότερο από τα προηγούμενα.

Θα παρουσιάσουμε τον επόμενο χρόνο τα έργα που έχουμε πραγματοποιήσει και έχουν ξεπερασει τα 500”

  • ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Το ΕΣΠΑ ξεκινά τέλος Νοεμβρίου, θα γίνει και η πρώτη επιτροπή παρακολούθησης που θα δώσει την έγκριση για την εκκίνηση των προσκλήσεων, ένα ΕΣΠΑ ακόμα μεγαλύτερο με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Για τα επιθετικά προς το πρόσωπο του δελτία τύπου της περιφερειακής σύνθεσης δήλωσε:

“Δε θέλω να σχολιάσω και δεν απαντώ στα δελτία τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης. Γράφονται ψέματα, υπερβολές, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.”

  • Για την ανεργία σην περιοχή είπε:

“Γίνονται προσπάθειες σε όλους τους τομείς, βήματα μπροστά και στον τομέα της ανεργίας και για τους νέους με ιδιαίτερα προσόντα. Σχεδιάζουμε προγράμματα που θα τα ανακοινώσουμε με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ.”

Για την πυρκαγιά στο Παπίκιο είπε ότι υπήρξε μεγάλη δυσκολία στην κατάσβεση της

“Τις πρώτες ημέρες σιγόκαιγε μέσα στη χαράδρα. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πιο οργανωμένη προσπάθεια. Κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και όσο γίνεται γρηγορότερα να σβηστεί.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια