GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλεξανδρούπολη: Πρώτη θέση για το 4ο Γυμνάσιο σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών

  Tην πρώτη θέση στην κατηγορία «Ταινίες Γυμνασίων» κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος,  στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό...

 


Tην πρώτη θέση στην κατηγορία «Ταινίες Γυμνασίων» κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος, στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών με θέμα: «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο», που διοργάνωσαν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-22.

Είναι η 2η βράβευση του 4ου Γυμνασίου καθώς ήδη είχε προηγηθεί η βράβευση της ταινία «Μπορείς και εσύ” όπου κατέλαβαν την 3η θέση στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Οι νεαροί δημιουργοί κατάφεραν μέσω της ταινίας τους να αρθρώσουν λόγο ενάντια στην κακοποίηση, στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που παρατηρούνται δυστυχώς κατά κόρον στη σημερινή κοινωνία, δείχνοντας σε μικρούς και μεγάλους πως μπορούν και πρέπει να αντιδρούν σε κάθε μορφή βίας και να μη μένουν θεατές ή και θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

«Για εμάς η χαρά είναι ιδιαίτερη που τα παιδιά αντιλαμβάνονται και όσο περισσότερο αντιλαμβάνονται κάποιες καταστάσεις τόσο καλύτερα έχουν σηκωμένες τις κεραίες τους για να μπορούν να αντιληφθούν πράγματα και να αποφύγουν τις κακοτοπιές», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Μιντσίδου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα πολύ επίκαιρο και ευαίσθητο θέμα και δείχνει ότι στο σχολείο τόσο οι μαθητές όσο και η καθηγητές κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και της 22ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio (3-10 Δεκεμβρίου 2022) στον Πύργο της Ηλείας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια