GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υποψήφιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΕΒΕ Ξάνθης εκ νέου τον Νοέμβριο 2023 ο Στέλιος Μωραΐτης!

  Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στην 3η θητεία του Προέδρου, αφού η Ν.Δ. κατήργησε τον αντιδημοκρατικό Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την θητεία των Προέδρων...

 


Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στην 3η θητεία του Προέδρου, αφού η Ν.Δ. κατήργησε τον αντιδημοκρατικό Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την θητεία των Προέδρων στα Επιμελητήρια

Η Κυβέρνηση ΑΚΥΡΩΣΕ την αντιδημοκρατική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασυμβίβαστο που είχε ψηφίσει και απαγόρευε στους Προέδρους των Επιμελητηρίων να κάνουν περισσότερες από δυο θητείες!

Έτσι με το νέο Νόμο που αναμένεται, ήδη δημοσιεύθηκε και στο ΦΕΚ, ο νυν δραστήριος Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης –με διαφορά ο καλύτερος Πρόεδρος της τελευταίας 50ετίας στο Επιμελητήριο Ξάνθης...- όχι μόνο θα είναι εκ νέου Υποψήφιος, αλλά ετοιμάζει ήδη και το νέο δυναμικό του ψηφοδέλτιο!!!

Κρύβει ωστόσο ακόμη τα χαρτιά του, προτιμώντας να κάνει προσεκτικές τις κινήσεις του, αφού οι εκλογές στα Επιμελητήρια σχεδόν συμπίπτουν με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Και λέω σχεδόν, γιατί οι μεν Αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν 8 και 15 Οκτωβρίου 2023, οι δε εκλογές στα Επιμελητήρια θα γίνουν σε ημερομηνία μεταξύ της 15ης Νοεμβρίου και 15ης Δεκεμβρίου 2023.

Ο ίδιος πάντως όταν τον ρωτήσαμε, μας απάντησε με μια φράση:

«Ναι θα είμαι εκ νέου Υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Ξάνθης και θεωρώ ότι θα τιμήσουν εκ νέου οι συνάδελφοι γιατί εγώ δεν είπα ποτέ ΟΧΙ σε κανέναν συνάδελφο και οι πόρτες μου ήταν πάντα ανοιχτές σε όλους».

Υπενθυμίζουμε τι έλεγε η τελευταία ρύθμιση για τις εκλογές στα Επιμελητήρια.

«Χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων του ν. 4497/2017.

Η επόμενη, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, διαδικασία εκλογής των μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων της παρ. Ι του άρθρου 69 του ν. 4497/2017 (Α' 171), διεξάγεται σε ημερομηνία μεταξύ της 15.11.2023 και της 15ης 12.2023, που ορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οικείου επιμελητηρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια