GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τουρισμός για Όλους 2022: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η νέα κλήρωση για χειμερινές διακοπές

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες φάσεις για την ανάδειξη δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ενώ μέσα στις επόμενες βδομάδες ...


Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες φάσεις για την ανάδειξη δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ενώ μέσα στις επόμενες βδομάδες αναμένονται να ανακοινωθούν νέα voucher διακοπών. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» όπως και «Κοινωνικός Τουρισμός» θα ισχύουν μέχρι και το 2025. Συγκεκριμένα, τρία προγράμματα επιδότησης του «Κοινωνικού Τουρισμού» μπορούν να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Στις κληρώσεις συμμετείχαν όσοι πολίτες είχαν υποβάλλει έγκυρη αίτηση συμμετοχής τον περασμένο , και δεν είχαν κληρωθεί. Επιπλέον 200.000 θέσεις για χειμερινές διακοπές ανακοινώθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου και είναι πλέον διαθέσιμα, μέσα από την κλήρωση για τα voucher του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κλήρωση θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα , έτσι ώστε οι δικαιούχοι να κάνουν οικονομικότερες χειμερινές διακοπές. Υπενθυμίζεται πως μόλις ολοκληρωθεί η κλήρωση οι δικαιούχοι μέσω της εφαρμογής https://vouchers.gov.gr/tourism4all, αλλά και μέσω μηνύματος SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερώνονται αν είναι οι «τυχεροί» που θα λάβουν το voucher. H Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη αναφορικά με το πρόγραμμα που «τρέχει» είπε πως στις αρχές Ιανουαρίου θα γίνει νέα κλήρωση, με 20 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα φτάσουν σε 62 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που έχουν δοθεί για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Από μέρους του υπουργείου Τουρισμού επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την έμπρακτη ενίσχυση της δυνατότητας διακοπών για ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ (200 Euro για ΑΜΕΑ) μέσω ψηφιακής κάρτας. Για πρώτη φορά, η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε κάθε ξενοδοχείο και κατάλυμα της χώρας μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, καλύπτοντας το σύνολο της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Δικαιούχοι

  • Πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€
  • Οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€
  • Το ποσό προσαυξάνεται για κάθε παιδί

Τα ποσά των voucher

  • H επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ
  • Για ΑμεΑ ανέρχεται στα 200 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια