GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1: Ήττα στις καθυστερήσεις για την εθνική – Είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Μπακασέτας

Νέα μέτρια εμφάνιση για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, λίγες μέρες μετά το 2-2 με αντίπαλο τη Μάλτα. Αυτή τη φορά ηττήθηκε με 2-1 με την Ουγγ...


Νέα μέτρια εμφάνιση για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, λίγες μέρες μετά το 2-2 με αντίπαλο τη Μάλτα. Αυτή τη φορά ηττήθηκε με 2-1 με την Ουγγαρία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους προκριματικούς αγώνες του Euro 2024. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Τάσος Μπακασέτας στο 81′ (ανατροπή από τον Στάιλς),  στο δεύτερο μέρος έδειξε πολύ θετικό πρόσωπο, όμως στις καθυστερήσεις… ήρθε η ήττα με φάουλ που εκτέλεσε ο Κάλμαρ, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος, ενώ στα πρώτα λεπτά στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο, δέχθηκε το γκολ στο 15′  μετά από εξαιρετική συνεργασία των Ούγγρων: Οι Σάλαϊ και Στάιλς συνδυάστηκαν υπέροχα και ο πρώτος με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Η εθνική προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στο 27′ λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, αλλά τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη λειτούργησαν εξαιρετικά μετά από προσπάθεια του Τζούτζακ. Στο 39′ χάθηκε και νέα ευκαιρία, με τον γκολκίπερ της εθνικής να αποκρούει και πάλι προσπάθεια του Τζούτζακ.

  • Ευκαιρία με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος

Καλή ευκαιρία έχασαν οι διεθνείς μας στο 49′ με την μπάλα, μετά το σουτ του Μασούρα να περνάει ξυστά άουτ από το δοκάρι. Στο 74′ οι Ούγγροι έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Άνταμ να σουτάρει και τον Πασχαλάκη να αποκρούει, ενώ η εθνική όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Το πέναλτι που κέρδισε ο Μπακασέτας αξιοποίησε ο ίδιος και το 1-1 έδειχνε πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, ήρθε όμως ο… από μηχανής θεός για τους γηπεδούχους, για να αλλάξει τη ροή του ματς.

Ο Κάλμαρ, που είχε γίνει αλλαγή λίγο νωρίτερα νίκησε με φάουλ τον Πασχαλάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς η μπάλα βρήκε και λίγο στο τείχος του. Έτσι ήρθε η ήττα και ο προβληματισμός για το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ, που είχε αναλαμπές, αλλά δεν απέδωσε ξανά τα αναμενόμενα, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ντίμπους (90+2′ Ζάπανος), Μπότκα (71′ Λανγκ), Όρμπαν, Α. Σάλαϊ, Φιόλα, Νάγκι, Στάιλς, Κέρκεζ (53′ Νάγκι), Τζούτζακ (53′ Άνταμ), Ρ. Σάλαϊ (71′ Ντάρνταϊ), Σομποσλάι (90+2′ Κάλμαρ).

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης (68′ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (87′ Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (68′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Μασούρας (87′ Δουβίκας), Μάνταλος, Ιωαννίδης (60′ Φούντας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια