GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αποκάλυψη Nordic Monitor: Ο Ερντογάν στέλνει μονάδες της MIT στην Ελλάδα σε μυστική επιχείρηση δολιοφθοράς!

  Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, σε μια κορύφωση των προκλητικών απειλών του προς την Ελλάδα, φέρεται ότι σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ...

 


Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, σε μια κορύφωση των προκλητικών απειλών του προς την Ελλάδα, φέρεται ότι σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που υπάγεται στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT για προβοκάτσια και δολιοφθορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Nordic Monitor.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor, η μονάδα MIT, η ύπαρξη της οποίας δεν έγινε ποτέ δημόσια αποδεκτή, είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο στο οπλοστάσιο της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας!

Το τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες επιλογές, που κυμαίνονται από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στα τουρκικά παράλια έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και διεξαγωγή επιχείρησης ύψωσης ελληνικής σημαίας για να δικαιολογήσει την τουρκική απάντηση.

Ο Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται σε αυτήν την ειδική μονάδα, που δημιουργήθηκε, να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο Πέλαγος με υλικοτεχνική υποστήριξη από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού. Η πλοκή, η οποία κρατήθηκε αυστηρά εμπιστευτική βάσει της ανάγκης για γνώση στο στενό περιβάλλον του Ερντογάν και του Φιντάν, θα τεθεί σε εφαρμογή κάποια στιγμή κοντά στις γενικές εκλογές του 2023 για να συσπειρώσει το έθνος πίσω από τον Ερντογάν και να φέρει απροσδόκητες ψήφους υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και τους εθνικιστές συμμάχους του.

Για δεκαετίες, η MIT δεν είχε επιχειρησιακή ικανότητα στρατιωτικού τύπου και οι εντολές της περιορίζονταν κυρίως σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την παροχή των καλύτερων πληροφοριών στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Τουρκία.

Αυτό άρχισε να αλλάζει, όταν ο Φιντάν, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής υπέρ του Ιράν, που δεν είχε εμπειρία στις πληροφορίες, διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας τον Μάιο του 2010. Ο Φιντάν ξεκίνησε να μεταμορφώνει την υπηρεσία, σύμφωνα με τις οδηγίες του αφεντικού του, μεταφέροντας άτομα από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και στρατολογώντας -κατά καιρούς- κάποιους από το εξωτερικό, ειδικά από ισλαμιστικές ομάδες.

Ο Φιντάν, ο οποίος είναι θαυμαστής του καθεστώτος του Ιράν και γαλουχήθηκε σε σιϊτικούς κύκλους σπουδών, όταν ήταν νεαρός υπαξιωματικός στην Άγκυρα, ήθελε να δημιουργήσει μια τουρκική εκδοχή της «δύναμης Κουντς» μέσα στην υπηρεσία.

Επίσης, ξεκίνησε μια εκκαθάριση εκατοντάδων πρακτόρων από το MIT με κατασκευασμένες κατηγορίες για να δημιουργήσει χώρο για τους νεοσύλλεκτους, να εκφοβίσει τους επικριτές του εντός της υπηρεσίας και να καταστείλει τη διαφωνία στη βαθμίδα και το αρχείο.

Μία από τις βασικές στρατολογήσεις που πραγματοποίησε ο Φιντάν μόλις ανέλαβε τα ηνία της MIT ήταν η μεταφορά του 57χρονου πρώην στρατιώτη, Κεμάλ Εσκιντάν, ο οποίος είχε εμπειρία σε υπηρεσία πληροφοριών. Ο Εσκιντάν υπηρέτησε ως αξιωματικός έργου όταν ήταν ταγματάρχης μεταξύ Ιουλίου 2006 και Ιουνίου 2007 στη Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου για την Αντικατασκοπεία και την Ασφάλεια.

Το άρθρο που δημοσίευει το Nordic Monitor υπογράφει ο Tούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που ζει εδώ και χρόνια εξόριστος στο εξωτερικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια