GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Eurostat: Η φτώχεια απειλεί ένα στα τρία ελληνόπουλα

Ένα στα τέσσερα (24,4%) παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 202...


Ένα στα τέσσερα (24,4%) παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2021, ενώ η αντίστοιχη αναλογία στους ενήλικες ήταν ένας στους πέντε (21,1%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο, να έχουν καλή υγεία και να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους αργότερα στη ζωή τους. Αντιμετωπίζουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν άνεργοι, φτωχοί και κοινωνικά αποκλεισμένοι ως ενήλικες.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ήταν η Ρουμανία (41,5%), η Ισπανία (33,4%) και η Βουλγαρία (33,0%).

  • Ψηλά στον κίνδυνο φτώχειας η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρέθηκε για το 2021 στην τέταρτη θέση στην ΕΕ όσον αφορά στο ποσοστό των ατόμων ηλικίας κάτω των 18 ετών που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού να ανέρχεται σε 32,8% (ένα στα τρία παιδιά) και στην Τρίτη θέση στην ΕΕ στους ενήλικες (άνω των 18 ετών), όπου το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 27,5%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά κινδύνου σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στη Σλοβενία (11,0%), τη Φινλανδία (13,2%) και την Τσεχία (13,3%).

Τα παιδιά διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε σύγκριση με τους ενήλικες σε 18 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο ηλικιακών ομάδων καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (10,5 ποσοστιαίες μονάδες), τη Ρουμανία (8,7 π.μ.), την Ισπανία και την Αυστρία (6,8 π.μ).

Αντίθετα, οι ενήλικες διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε σύγκριση με τα παιδιά σε 9 κράτη μέλη (Λετονία, Εσθονία, Δανία, Κροατία, Σλοβενία, Λιθουανία, Ολλανδία, Φινλανδία και Πολωνία). Τα μεγαλύτερα κενά μεταξύ των δύο ηλικιακών ομάδων μεταξύ αυτών των 9 χωρών παρατηρήθηκαν στη Λετονία (7,4 ποσοστιαίες μονάδες), την Εσθονία (6,0 π.μ.) και τη Δανία (4,0 π.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια