Σε πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η λεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Ρομά, που είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση με ηλεκτρον...
Σε πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η λεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Ρομά, που είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση με ηλεκτρονικές απάτες, σε βάρος τουλάχιστον 262 ανυποψίαστων πολιτών.
Θα «λυτρωθούν» επιτέλους κάποιοι Ξανθιώτες που εξαπατήθηκαν το 2021 και τους «φάγανε» χιλιάδες ευρώ από τους λογαριασμούς; Και γενικότερα επιχειρηματίες από όλη την ΑΜΘ;
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν τελικά οι δράστες, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα πάρουν και τα λεφτά τους, καθώς οι δράστες που είναι Ρομά, ήδη έχουν μοιραστεί τα μοιραστεί τα περισσότερα και τα έχουν «φάει» σε αγορές πολυτελών αυτοκινήτων, τα... μπουζούκια τα γλέντια στους οικισμούς τους! Όπως αποκάλυψε αστυνομικός στον «Μ».
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Σε πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η λεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση με ηλεκτρονικές απάτες, σε βάρος τουλάχιστον 262 ανυποψίαστων πολιτών, ενώ η δράση τους φέρεται να είχε ξεκινήσει περίπου πριν από έναν χρόνο, το Νοέμβριο του 2021.
Η συμμορία, που ήταν καλά οργανωμένη, εξαπατούσε πολίτες οι οποίοι πλήρωναν διάφορα χρηματικά ποσά για να αποκτήσουν ηλεκτρονικά είδη που δεν παραλάμβαναν ποτέ. Παρουσιάζονταν ως αγοραστές, πωλητές, επιχειρηματίες και για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί έστελναν φωτογραφίες πλαστών δελτίων ταυτότητας κ.α.
Οι απατεώνες, είχαν στήσει το επιχειρησιακό τηλεφωνικό τους κέντρο, μέσα στον καταυλισμό Ρομά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ενώ ως δικλίδα ασφαλείας φέρονται να άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σπίτια που το στέγαζαν.
Προκειμένου να καλύπτουν τα ίχνη της και να διασφαλίζουν το απόρρητο των μεταξύ τους επικοινωνιών, χρησιμοποιούσαν τη διάλεκτο των Ρομά και κωδικές λέξεις και φράσεις καθώς και τα λεγόμενα «Ghost Numbers» τα οποία ανήκαν στην πραγματικότητα σε «αχυράνθρωπους», αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές όπως το messenger.
Τα χρήματα τα οποία κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματα τους, τα μετέφεραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που εντόπιζαν και βρίσκονταν σε οικονομική ανάγκη, ενώ φρόντιζαν στις κάρτες να ενεργοποιούν το μέγιστο όριο ανάληψης..
Μάλιστα για κάθε έναν τέτοιο λογαριασμό υπήρχε και… τιμοκατάλογος, καθώς τα χρήματα τα οποία έδιναν από 200 έως 500 ευρώ, τα οποία δίνονταν από τα μέλη της οργάνωσης με δύο τρόπους. Ο ένας τρόπος ήταν να αφήνουν στον λογαριασμό το ποσό που είχαν συνεννοηθεί είτε και απευθείας.
Μόλις ολοκλήρωναν την δράση τους, έβαζαν τους πραγματικούς δικαιούχους των λογαριασμών αυτών να δηλώσουν απώλεια ή κλοπή της κάρτας που συνδεόταν με τον λογαριασμό. Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν και λογαριασμούς θυμάτων τους, που δεν είχαν χρήματα μέσα, ως ενδιάμεσους σταθμούς μεταφοράς χρημάτων από άλλες απάτες.
Κατά τις αναλήψεις των χρημάτων που έκαναν, προσπαθούσαν να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους και για αυτό φορούσαν κουκούλες και μάσκες. Προκειμένου να μην κινούν υποψίες και αποκαλυφθεί η δράση τους, οι αναλήψεις που έκαναν έφταναν μέχρι τα 500 ευρώ τη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια