GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί δεν θα δουν να πιστώνονται χρήματα στο λογαριασμό τους

  Επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ δεν θα λάβουν οι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ εφόσον η εγκριτική απόφαση έχει ανασταλεί.

 


Επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ δεν θα λάβουν οι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ εφόσον η εγκριτική απόφαση έχει ανασταλεί.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη σχετική διάταξη για την καταβολή της επιταγής ακρίβειας 250 ευρώ και του διπλού Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος απαιτείται η εγκριτική απόφαση να μην έχει ανασταλεί. Σε περίπτωση δε που θα προκύψει άρση της αναστολής τότε αποδίδεται κανονικά στους δικαιούχους.

Η προσαύξηση για τα προνοιακά επιδόματα θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης των προνοιακών παροχών και καταβάλλεται άπαξ, ανεξαρτήτως αν οι δικαιούχοι λαμβάνουν περισσότερες της μίας από τις προνομιακές παροχές. Η καταβολή της προσαύξησης πραγματοποιείται μέχρι την 31η.12.2022.

  • Την ανωτέρω προσαύξηση λαμβάνουν και:

α) τα άτομα με αναπηρία που θα κριθεί ότι δικαιούνται αναδρομικής καταβολής της προνοιακής παροχής σε χρήμα για τον μήνα Δεκέμβριο 2022, μετά την τακτική καταβολή της μηνιαίας προνοιακής παροχής του μηνός αυτού και

β) οι ανάδοχοι γονείς ατόμων ενταγμένων σε γενικά ή ειδικά αναπηρικά προνοιακά προγράμματα, οι οποίοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 12 του ν. 4538/2018 (Α΄ 85). Αν οι δικαιούχοι της ενίσχυσης της παρούσας πληρούν και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των συνταξιούχων λαμβάνουν μόνο την ενίσχυση των συνταξιούχων.

Επιπλέον, για τον μήνα Δεκέμβριο 2022, η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων χορηγούνται με προσαύξηση ύψους 250 ευρώ. Η προσαύξηση αυτή θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης της σύνταξης και του επιδόματος του πρώτου εδαφίου και καταβάλλεται άπαξ. Η προσαύξηση καταβάλλεται στους δικαιούχους μέχρι την 31η.12.2022, υπό την προϋπόθεση ότι η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων χορήγησης της σύνταξης και του επιδόματος δεν έχει ανασταλεί.

Αν η προσαύξηση δεν καταβληθεί λόγω αναστολής της ισχύος της οικείας εγκριτικής απόφασης, αποδίδεται στους δικαιούχους μετά την τυχόν άρση της αναστολής. Αν οι δικαιούχοι της ενίσχυσης της παρούσας πληρούν και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των συνταξιούχων λαμβάνουν μόνο την ενίσχυση που αφορά τους συνταξιούχους Αν οι δικαιούχοι της προσαύξησης για αναπηρικά επιδόματα πληρούν και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της προσαύξησης των ανασφάλιστων υπερήλικων λαμβάνουν μόνο την προσαύξηση για τα αναπηρικά επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια