GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι μπορείτε να κάνετε για λιγότερο ρεύμα όταν μαγειρεύετε στον φούρνο

  Με την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να προκαλεί πονοκέφαλο στα ελληνικά νοικοκυριά θα χρειαστούν αρκετές αλλαγές για να διατη...

 


Με την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να προκαλεί πονοκέφαλο στα ελληνικά νοικοκυριά θα χρειαστούν αρκετές αλλαγές για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά και να μη δούμε λογαριασμούς που θα προκαλέσουν “εγκεφαλικά”.

Το μαγείρεμα και η κουζίνα είναι υπεύθυνα για το 30-40% του λογαριασμού. Με κάποια μικρά και εύκολα tips μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση.

Στον φούρνο που χρησιμοποιούμε για μαγείρεμα μπορούμε να μαγειρεύουμε δύο φαγητά μαζί, ή ακόμα όταν τελειώσει το ένα φαγητό μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ήδη ενέργεια που έχει καταναλωθεί και έχει γίνει θερμότητα και να τοποθετήσουμε αμέσως το επόμενο φαγητό γλιτώνοντας κάποια λεπτά μαγειρέματος.

Δεν πρέπει να ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο όταν μαγειρεύουμε γιατί χάνουμε θερμότητα που θα χρειαστεί περισσότερα λεπτά για να ολοκληρωθεί το φαγητό.

Καθαρίζουμε καλά τον φούρνο από λίπη και βρωμιές γιατί έχει αποδειχθεί ότι ένα μικρό ποσοστό βέβαια της θερμότητος χάνεται σε βρώμικο φούρνο.

Ελέγχουμε τις φλάτζες του φούρνου γιατί χαλασμένες και φθαρμένες φλάτζες σημαίνει λιγότερη απόδοση.

Απενεργοποιήστε το φούρνο λίγα λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Όταν απενεργοποιούμε τον φούρνο, η θερμότητα μέσα του συνεχίζει να κυκλοφορεί για αρκετά ακόμη λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια