GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Αναστολή Χορήγησης Φαρμάκων σε Μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις (γ), (στ), (ια) και (ιδ) έως (ιζ) απαντήσεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από τις ισάριθμε...


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις (γ), (στ), (ια) και (ιδ) έως (ιζ) απαντήσεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από τις ισάριθμες ερωτήσεις όλων σχεδόν των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σχετικά με την προειδοποίηση αναστολής (από τη 01.08.2022) χορήγησης φαρμάκων από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη και τη διαβεβαίωση του κ. ΥΦΕΘΑ ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι γνώστης του θέματος και έχει προβεί σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος και έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και το πρόβλημα φαίνεται ότι συνεχίζεται.

Την 30η Σεπτεμβρίου 2022, συνάδελφός μας, μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), επικοινώνησε με την Ένωσή μας, μεταφέροντας την έντονη αγανάκτησή του, καθόσον ευρισκόμενος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου διανύει την αναρρωτική του άδεια για σοβαρή πάθηση της υγείας του και επισκεπτόμενος συμβεβλημένο με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαρμακείο, προκειμένου να προμηθευτεί τα αναγκαία για την πάθησή του φάρμακα, ο φαρμακοποιός αρνήθηκε να εκτελέσει τη σχετική συνταγή, καθόσον εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή χορήγησης φαρμάκων εκ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Φ.Σ.Θ.).

Η Ένωσή μας, διά του Προέδρου της, επικοινώνησε άμεσα με τον Φ.Σ.Θ., εκπρόσωπος του οποίου διαβεβαίωσε για την ύπαρξη απόφασης αναστολής φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΥΠ.ΕΘ.Α. και συγκεκριμένα του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.). Η εν λόγω απόφαση, μάλιστα, υπάρχει από το καλοκαίρι του 2022 και ουδέποτε ανεκλήθη.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την κατά την αρμοδιότητά σας παρέμβαση, προκειμένου να δοθεί -επιτέλους- λύση στο πρόβλημα που βιώνουν οι συνάδελφοί μας στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την πρόσβασή τους στα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι αποδέκτες για πληροφορία, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση και αρμοδιότητά τους ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο   

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας  

Βάιος Τσαπρούνης Γεώργιος Λύρατζης

Ανθυπολοχαγός (ΥΠ-Π) Ανθυπολοχαγός (ΔΒ)

Δεν υπάρχουν σχόλια