GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, προσέξτε μη γίνετε Ουκρανία»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TVNET είπε ότι «όποιος και να απειλεί την Τουρκ...


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TVNET είπε ότι «όποιος και να απειλεί την Τουρκία ισχύει το “μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά”. Η Ελλάδα αν θέλει μπορεί να το πάρει πάνω της ή και όχι…», ενώ για τις ΗΠΑ είπε ότι «χάλασε το ζύγι στο ζήτημα της ισορροπίας. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα να ξέρει πως αυτά που κάνει δεν έχουν όφελος στις ΗΠΑ ούτε στην Ελλάδα».

Μιλώντας με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο, ο Τσαβούσογλου είπε «η Ελλάδα είναι αξιολύπητη. Είναι σε τόσο αξιολύπητη κατάσταση που πάνε σε άλλες χώρες και κλαίνε και ζητιανεύουν», είπε, με εμφανή προσβλητική διάθεση και συμπλήρωσε πως η Αθήνα «νιώθει άβολα με την Τουρκία να είναι παγκόσμιος παράγοντας».

«Όποιος καβαλάει ένα αυτοσχέδιο άλογο πέφτει γρήγορα. Μην λέτε συνέχεια ότι πίσω μου είναι οι ΗΠΑ και πίσω μου η ΕΕ. Έχεις μπροστά σου μια δυνατή Τουρκία» διεμήνυσε, προσθέτοντας «στην ιστορία, ο Τούρκος στρατιώτης σε έριξε στη θάλασσα κι επειδή δεν μπόρεσες να το χωνέψεις, είσαι παντού εχθρικός με τους Τούρκους».

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμα πως: «Η Τουρκία θα κάνει έρευνες, γεωτρήσεις και εμπόριο» και συνέχισε πως «πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας, ακόμη κι αν ο κόσμος σταθεί απέναντί μας. Όποιος κι αν είναι», συμπλήρωσε.

Επίσης, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων για την ειρήνη, θέτοντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης. «Για τη συνέχιση της ειρήνης, πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Άρα θέλουν σύγκρουση, δεν θέλουν ειρήνη. Κι αυτό πρέπει να απαντηθεί» είπε. Συνεχίζοντας το παραλήρημά του για την Ελλάδα, είπε ότι «στη Θράκη υπάρχει καταδίωξη, καταπίεση, δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια