GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σκέφτονται ότι μπορεί να φανούν απελπισμένες: Γιατί οι γυναίκες αποφεύγουν να κάνουν την πρώτη κίνηση

Αν είσαι από εκείνους που έχεις αποβάλλει τα στερεότυπα του τύπου «άντρας – κυνηγός» ή «ο άντρας κάνει πάντα την πρώτη κίνηση» και αναρωτιέσ...


Αν είσαι από εκείνους που έχεις αποβάλλει τα στερεότυπα του τύπου «άντρας – κυνηγός» ή «ο άντρας κάνει πάντα την πρώτη κίνηση» και αναρωτιέσαι γιατί οι γυναίκες σήμερα αποφεύγουν συνήθως να κάνουν το πρώτο βήμα και να προσελκύσουν ερωτικά κάποιον που τους αρέσει, σου έχουμε μερικές κατατοπιστικές απαντήσεις.

Είναι δέσμιες παρόμοιων στερεότυπων, φοβούνται δηλαδή μήπως φανούν λιγότερο ελκυστικές, λιγότερο γυναίκες και περισσότερο επιθετικές, χαρακτηριστικό που συχνά δεν «συγχωρείται» από μια μερίδα των αντρών.

Δεν αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν το πρώτο βήμα, γιατί έχουν μάθει πως κάποιος άλλος θα τους προσεγγίσει.

Φοβούνται την απόρριψη, όπως και κάθε ένας φυσικά που δεν θέλει να πληγωθεί ή να αισθανθεί άσχημα με την άρνηση του άλλου.

Σκέφτονται ότι μπορεί να φανούν απελπισμένες, φόβος που επίσης βασίζεται σε στερεότυπα σύμφωνα με τα οποία ο ρόλος του κυνηγού ανήκει παραδοσιακά στον άντρα.

Ξεχνούν ότι μπορούν κάλλιστα να υιοθετήσουν τον ρόλο του κυνηγού και ότι τελικά ανεξάρτητα από αυτό που συνήθως ακούμε ή μαθαίνουμε, η υιοθέτηση ενός τέτοιου ρόλου αποτελεί επιλογή.

Δεν είναι βέβαιες. Ενδεχομένως να παίρνουν στα σοβαρά την υπόθεση φλερτ και να θέλουν χρόνο για να βεβαιωθούν για την επιλογή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια