GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επτά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα

Ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή τον νιπτήρα του μπάνιου σας — μέσα σε ένα ντουλάπι, μπορεί να φαίνεται σαν ένα βολικό μέρος για...


Ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή τον νιπτήρα του μπάνιου σας — μέσα σε ένα ντουλάπι, μπορεί να φαίνεται σαν ένα βολικό μέρος για να αποθηκεύσετε ορισμένα αντικείμενα, αλλά προσοχή υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα βάζετε εκεί.

Τα σκοτεινά και συχνά υγρά ντουλάπια μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυσάρεστο έδαφος για μούχλα ή και ζωύφια. Αυτά είναι τα αντικείμενα που οι επαγγελματίες καθαρισμού λένε στο marthastewart.com ότι δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη και τον νιπτήρα.

Αν και είναι λογικό να χρησιμοποιείτε τα ντουλάπια κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας για ορισμένα αντικείμενα στα οποία θέλετε άμεση πρόσβαση ή δεν ταιριάζουν πουθενά αλλού—όπως σακούλες σκουπιδιών και διάφορα είδη καθαρισμού —ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να μπαίνουν σε αυτό το ντουλάπι:

  • Μικρές Συσκευές Κουζίνας

Σκεύη μαγειρέματος και μίξερ είναι καλύτερα να βρίσκονται αλλού. Μπορεί να καταστραφούν από τυχόν διαρροές που προέρχονται από τον νεροχύτη ή ακόμα και από μυρωδιές της απχέτευσης.

  • Προϊόντα από χαρτί

Μπορεί να φαίνεται ότι ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας θα ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για να κρατάτε χαρτοσακούλες ή χαρτοπετσέτες, αλλά όπως και τα ηλεκτρονικά, κινδυνεύουν να καταστραφούν από την υγρασία, αν οι σωλήνες έχουν διαρροή.

  • Καθαριστικά πλυντηρίου πιάτων

Η αποθήκευση των καθαριστικών του πλυντηρίου πιάτων σας κάτω από τον νεροχύτη σας, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο πλυντήριο πιάτων στις περισσότερες κουζίνες, είναι μια φυσική επιλογή, αλλά δεν είναι το πιο ασφαλές μέρος, ειδικά αν έχετε κατοικίδια ή παιδιά.

  • Προϊόντα γενικού καθαρισμού

Και αυτά τα προϊόντα δεν πρέπει να είναι κάτω από το νεροχύτη σε σπίτια με παιδιά και κατοικίδια. Ακόμα και αν είναι ερμητικά κλεισμένα, πάντα υπάρχει το περιθώριο λάθους.

  • Κρεμμύδια ή πατάτες

Μπορεί να έχετε μεγαλώσει σε ένα νοικοκυριό όπου η αποθήκευση κρεμμυδιών και πατατών κάτω από το νεροχύτη ήταν ο κανόνας – αλλά ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας δεν είναι χώρος για τρόφιμα. Αντίθετα, αυτά τα ευπαθή προϊόντα θα πρέπει να διατηρούνται κάπου στεγνά, σκοτεινά και δροσερά και μακριά το ένα από το άλλο.

Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε πιο συχνά πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα — γι’ αυτό και τα τοποθετούμε κάτω από το νιπτήρα του μπάνιου. Αλλά δεν είναι όλα ασφαλή. Όπως με τον νεροχύτη της κουζίνας, έτσι και ο χώρος κάτω από τον νιπτήρα στο μπάνιο, είναι πιο επιρρεπής σε διαρροές και μούχλα.

  • Λευκά είδη

Οι πετσέτες και τα επιπλέον χαλάκια μπάνιου είναι ευαίσθητα στο μούχλα και όταν αποθηκεύονται κάτω από τον νιπτήρα σας – σε μια σκοτεινή, κλειστή περιοχή – μπορεί να αναπτυχθεί υγρασία.

  • Προϊόντα για το μακιγιάζ

Η αποθήκευση των προϊόντων μακιγιάζ κάτω από το νεροχύτη δεν είναι τεχνικά επικίνδυνη, αλλά τελικά, αυτό δεν είναι το καλύτερο μέρος για το οπλοστάσιο των προϊόντων σας. Ένα ξηρό, δροσερό μέρος, μακριά από υγρασία και ζέστη, είναι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια