GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εισαγγελική παρέμβαση για διαγωνισμό έργου που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ορεστιάδας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη «διακρίβωση της τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας κατά Οργανισμο...


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη «διακρίβωση της τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας κατά Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης» από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ορεστιάδας παρήγγειλε η αντιεισαγγελέας Ορεστιάδας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το έργο της «αναβάθμισης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτιριακού συγκροτήματος δήμου Ορεστιάδας για την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ενιαίας διαχείρισης».

Οι ενεργειακές παρεμβάσεις αφορούσαν τα κτίρια του 8ου δημοτικού σχολείου, του 9ου νηπιαγωγείου, του 2ου γυμνασίου, του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου και του κλειστού κολυμβητηρίου, τα οποία βρίσκονται σε γειτονικά οικοδομικά τετράγωνα.

Η προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε για την διερεύνηση των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 και 2 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Με την πρώτη απόφαση αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος και με τη δεύτερη κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο, προϋπολογισμού 5,7 εκ. ευρώ περίπου, με ποσοστό έκπτωσης 5%.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, στην οποία εστάλη η διαγωνιστική διαδικασία και τα σχετικά δικαιολογητικά, διατύπωσε αρνητική γνώμη, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση του έργου με τον συγκεκριμένο τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός, ενώ θεώρησε ότι το ποσοστό έκπτωσης του 5% είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Οικονομική Επιτροπή, με νεότερη απόφαση που πήρε στις 19 Απριλίου του 2022, ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση κατακύρωσης του έργου. Η προκαταρκτική εξέταση έχει ανατεθεί σε πταισματοδίκη που ήδη έχει καλέσει για ανωμοτί καταθέσεις τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

  • ΕΡΤ Ορεστιάδας
  • Συντάκτης: Βασίλης Πρεμίδης
























































 

Δεν υπάρχουν σχόλια