GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέες προκλήσεις από τον Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά – «Αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

  Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας χθες σε νέους, με ένα χαρακτηριστικό «αχ, αχ!»προανήγγειλε...

 


Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας χθες σε νέους, με ένα χαρακτηριστικό «αχ, αχ!»προανήγγειλε και άλλες μετατροπές μουσείων σε τζαμί, όπως έγινε με την Αγία Σοφία
«Ο θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία, αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια» είπε, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Aχ Αχ! Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλταν Αχμέτ και να μιλούσε. Απο τον οβελίσκο που βρίσκεται εκεί μπροστά όλο αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοιξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν θέλει ο Θεός θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο Ερντογάν επανήλθε στην εμπρηστική ρητορική, εξαπολύοντας νέες απειλές.

«Μετά τις απώλειες πριν από έναν αιώνα δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω όποιον στρέφει το βλέμμα του σε εμάς».

«Αυτό που επιδιώκουμε μετά από τις απώλειες πριν από ἐναν αιώνα, να δώσουμε τον αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι. Όταν εργαζόμαστε για να ανυψώσουμε τον δικό μας λαό, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω κανέναν άνθρωπο που στρέφει το βλέμμα και την καρδιά του σε μας. Εμείς δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε που βρίσκεται στη γεωγραφία της καρδιάς μας».
Προκλήσεις και από Τσαβούσογλου

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματάς μας σε Αιγαίο, Μεσόγειο, Λιβύη και Κύπρο. Τα περισσότερα προβλήματα προκαλούντια από την απέναντι πλευρά».

Αλεξανδρούπολη και Κρήτη ενοχλούν την Τουρκία.

Η παρουσία των δυανέμων των ΗΠΑ και το αεροπλανοφόρο προκαλούν σκεπτικισμό στην Άγκυρα.


Ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ είπε: «Η Αλεξανδρούπολη είναι εδώ και όσο περνάει ο καιρός μετατρέπεται σε επίπεδο μιας βάσης. Οι Έλληνες αυξάνουν τις δυνάμεις τους, οι Αμερικανοί επεκτείνουν το λιμάνι, ξέρετε πως δεν μπορούν να προσεγγίσουν τωρα όλα τα πλοία γι’ αυτό ξεκίνησαν εργασίες επέκτασης. Η Αλεξανδρούπολη οδεύει προς ένα άλλο επίπεδο».

Η δημοσιογράφοε της HURRIYET, Χαντέ Φιράτ είπε: «Mε τα 20 συνοδευτικά πλοία το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ είναι εδώ για να ξεκουραστούν, ενω υπάρχουν τόσα άλλα μέρη,σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν όλες αυτές οι βάσεις και οι εκπαιδεύσεις αλλά και η προμήθεια οπλικών συστημάτων. Μήπως και οι ΗΠΑ θεωρούν ως πραγματική απειλή την έκφραση ᾽᾽ξαφνικά θα έρθουμε ένα βράδυ᾽᾽την οποία και η Ελλάδα το διάβασε ως απειλή;».

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια