GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Η Γκιουλσέν αντιμέτωπη με τριετή φυλάκιση-Τι καταλογίζει το καθεστώς Ερντογάν στην εκρηκτική τραγουδίστρια

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης τριών ετών είναι η τραγουδίστρια Γκιουλσέν στην Τουρκία με την κατηγορία της «υποκίνησης σε μίσος και εχθρότητα».

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης τριών ετών είναι η τραγουδίστρια Γκιουλσέν στην Τουρκία με την κατηγορία της «υποκίνησης σε μίσος και εχθρότητα».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η εκρηκτική ποπ σταρ κινδυνεύει να φυλακιστεί για ένα σχόλιο που έκανε σε μία από τις συναυλίες της τον περασμένο Απρίλιο. Συγκεκριμένα, η Γκιουλσέν έλεγε αστειάκια για τους μουσικούς που τη συνόδευαν στη σκηνή. Για έναν από αυτούς είπε ότι η «διαστροφή» του μαλλον οφείλεται στην παλαιότερη φοίτησή του στο θρησκευτικό σχολείο Ιμάμ Χατίπ.

Στην Τουρκία του Ερντογάν, ένα τέτοιο σχόλιο δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει απαρατήρητο καθώς στο εν λόγω σχολείο έχει φοιτήσει και ο Τούρκος πρόεδρος. Η 46χρονη τραγουδίστρια συνελήφθη και από την Παρασκευή καλείται να λογοδοτήσει σε τουρκικό δικαστήριο.

Με τις ιδιαίτερα τολμηρές εμφανίσεις της, η τραγουδίστρια έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολλών θρησκόληπτων και φιλοκυβερνητικών παραγόντων.

  • Πληρώνει και τη στήριξη της στους ΛΟΑΤΚΙ

Η θέση της Γκιουλσέν επιβαρύνεται και από την ανοιχτή συμπαράστασή της σε όλα τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στη σημερινή Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη δηλώνοντας πρόσφατα ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ «εκφυλίζει τις οικογενειακές αξίες» και γι αυτό πρέπει να περιοριστεί η επιρροή της.

Πληροφορίες: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια