GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κρήτη: Ένας νεκρός στο Ηράκλειο από την κακοκαιρία – Πληροφορίες για δύο αγνοούμενους

Τραγωδία στο Ηράκλειο, με το πέρασμα της κακοκαιρίας εκτός από πολλά προβλήματα να φέρνει κι έναν νεκρό, ο οποίος δεν έχει επιβεβαιωθεί επισ...


Τραγωδία στο Ηράκλειο, με το πέρασμα της κακοκαιρίας εκτός από πολλά προβλήματα να φέρνει κι έναν νεκρό, ο οποίος δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

  • Ποτάμια οι δρόμοι

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι του Ηρακλείου από την έντονη βροχόπτωση που «χτυπά» τις τελευταίες ώρες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης το γεγονός πως μέσα σε λίγα λεπτά έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες, που παρασύρουν στο πέρασμά τους από ξύλα και πέτρες μέχρι αυτοκίνητα.

Στην Αγία Πελαγία, η κατάσταση εντός του χωριού είναι πάρα πολύ άσχημη, με νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο αγνοούμενους.

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, πάνω στον ΒΟΑΚ εξαιτίας του νερού που είχε καλύψει το οδόστρωμα, προκαλώντας και ολισθηρότητα.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τις επόμενες ώρες και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

  • Διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο

Από τις 10 το πρωί, βρέχει στο Ηράκλειο ενώ στα Χανιά, ενώ στις δυτικές περιοχές του νησιού έβρεχε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο Ηράκλειο γίνονται κλήσεις για στύλους της ΔΕΗ που βγάζουν σπίθες λόγω βραχυκυκλώματος και γίνονται διακοπές ρεύματος, ενώ σε όλη την Κρητη η υπηρεσία κλήθηκε σε 6 περισταστικά για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και καταστήματα.

Πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι σε πολλά σημεία του Ηρακλείου, ενώ προβλήματα στις μετακινήσεις αναφέρονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου στην οδό Νεαρχου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα με ποσότητες νερού. Η ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται από δυνάμεις της ενδοχώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στις Στέρνες του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια