GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης:

«Προκειμένου κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί στο δρόμο της ανεργίας»


«Προκειμένου κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί στο δρόμο της ανεργίας»

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησαν εχθές οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με αίτημα την μονιμοποίησή τους, έχοντας εξασφαλίσει και την απόλυτη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Αναλυτικότερα, βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η διασφάλιση όλου του υπάρχοντος προσωπικού, μετά από 20 χρόνια συνεχούς κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες, αλλά και της συμβολή τους στα χρόνια της οικονομικής και αργότερα υγειονομικής κρίσης.

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος του φορέα, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, στέκεται αρωγός στα δίκαια, όπως χαρακτηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί στο δρόμο της ανεργίας.

Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει, και άλλη φορά, ο κ. Α. Μπεμπεκίδης, μέσα από την εφημερίδα μας, «η ανεργία αποτελεί πραγματικό «αγκάθι» στο νομό, καθώς έχουν κλείσει εργοστάσια και δεν υπάρχει ανοικοδόμηση. Οι δύο αυτές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει «στρατιές» ανέργων, ενισχύοντας και τη μετακίνηση εργατικού δυναμικού σε χώρες του εξωτερικού. Ο ίδιος θεωρεί μείζονος σημασίας, με αφορμή τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, την ενίσχυση της εργασίας στην περιοχή της Ξάνθης, δίνοντας, πάντοτε, έμφαση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που επιτελούν κοινωνικό έργο παρέχοντας φροντίδα και υποστήριξη σε ευάλωτους συνανθρώπους, όχι μόνο στην Ξάνθη, αλλά σε όλη τη χώρα, ενώ εξοικονομούν και τεράστια ποσά για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ’ οίκον φροντίδας, ο κ. Α, Μπεμπεκίδης, ζητά μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας στις αντίστοιχες δομές να μονιμοποιηθούν, καθώς, όπως επισημαίνει, «ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια