GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην ορεινή Ξάνθη για το κόστος θέρμανσης

Έντονος προβληματισμός αλλά και απόγνωση επικρατεί στις σκέψεις των κατοίκων της ορεινής Ξάνθης, με τον χειμώνα να έχει κάνει αισθητή την πα...


Έντονος προβληματισμός αλλά και απόγνωση επικρατεί στις σκέψεις των κατοίκων της ορεινής Ξάνθης, με τον χειμώνα να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και το κόστος θέρμανσης να παρουσιάζεται δυσβάσταχτο.

«Εν μέσω τραγικής ενεργειακής κρίσης και αφού "παρελήφθησαν" από όλους τους δικαιούχους ορεινών περιοχών τα "Δωρεάν ξύλα" δασική διάταξη καυσοξύλευσης απαγορεύει πλέον την κοπή Πουρναρίου και Γαύρου στους κάτοικους τής ορεινής περιοχής» σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρούπολης.

«Η θέρμανση στις ορεινές περιοχές ήδη έχει ξεκινήσει και οι καμινάδες το βράδυ καπνίζουν. Με μία χειμερινή περίοδο διάρκειας 7 μηνών και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός πως θα ζεσταθεί ο κάτοικος στο Λειβαδίτη, στο Καρυόφυτο, στη Σταυρούπολη; Με το επίδομα θέρμανσης; Αγοράζοντας πετρέλαιο με 1.50€ το λίτρο και ξύλα με 270 τον τόνο;» διερωτάται εύλογα ο ίδιος, εξηγώντας πως «δεδομένου ότι ένα νοικοκυριό χρειάζεται σε αυτές τις ορεινές περιοχές περίπου 3 τόνους ξύλα το μήνα × 7 μήνες ×270€ κάνατε την πράξη να δείτε το λογαριασμό. Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα για να ζεστάνει ο κάθε ένας το σπίτι τού την οικογένεια του τα παιδιά του;».

Μάλιστα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου τονίζει πως «η ορεινή περιοχή εγκαταλείφθηκε. Έμειναν τα σπίτια και από αυτά πολλά σκεπάστηκαν από τα δέντρα. Η απόφαση αυτή του υπουργείου Περιβάλλοντος, αγνοώντας τις εισηγήσεις των κατά τόπων Δασικών υπηρεσιών πρέπει να αλλάξει άμεσα».


Δεν υπάρχουν σχόλια