GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέο παραλήρημα στα τουρκικά ΜΜΕ: “Πρόκληση τα τεθωρακισμένα στην Θράκη και η παρουσία Τσούνη στη Θάσο”

Με προκλητικές αναφορές στην Ελλάδα κυκλοφορεί σήμερα ο τουρκικός Τύπος, ενώ γίνεται αναφορά και στο κέντρο διανομής φυσικού αερίου που συμφ...


Με προκλητικές αναφορές στην Ελλάδα κυκλοφορεί σήμερα ο τουρκικός Τύπος, ενώ γίνεται αναφορά και στο κέντρο διανομής φυσικού αερίου που συμφώνησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η Hurriyet αναφέρεται ξανά στον Νίκο Δένδια και στο ταξίδι του στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι «μας επιτέθηκε ακόμη και από το καταφύγιο», ενώ γίνεται αναφορά και στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Βιομηχανίας ο οποίος είπε ότι ο πύραυλος Tayfun «προκάλεσε φόβο στην Αθήνα».

Μάλιστα η κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας έδειξε τον παρακάτω χάρτη, που δείχνει την υποτιθέμενη εμβέλεια του βαλιστικού πυραύλου, που φαίνεται να φτάνει στην Βουλγαρία:

xartis

Επίσης αναφέρεται ότι «το κέντρο διανομής αερίου της Ευρώπης θα είναι η Τουρκία – Θα παρακάμπτουμε το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.


Ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν είπε στο CNN Turk: «Δηλαδή εδώ να γίνει κάτι σαν κέντρο διανομής του φυσικού αερίου…»

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ είπε: «Για παράδειγμα να αυξηθεί η δυνατότητα αυτού του αγωγού και να διπλασιαστεί απο τα 31.5 δισ. κυβικά που είναι σήμερα».

Αχμέτ Χακάν: «Δηλαδή να δημιουργηθεί ένα δίκτυο διανομής απο εδώ και να λυθεί το ζήτημα της διανομής αερίου».

Αμντουλάχ Αγάρ: «Φυσικά! Μέσω της Τουρκίας μπορεί να γίνει και το αέριο δεν θα αντιμετωπίζει το εμπόδιο του εμπάργκο».

Εν τω μεταξύ, στην Άγκυρα θεωρούν πρόκληση την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στη Θάσο, ενώ αντιδρούν και για την χρήση των τεθωρακισμένων στην Ξάνθη.


«Προβοκάτσια η παρουσία τεθωρακισμένων στην Ξάνθη»

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Globlal ανέφερε: «Έξι από τα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχωρεί η Γερμανία στην Τουρκία έφτασαν στην Ελλάδα, όλα θα εγκατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν στη Δυτική Θράκη, όπου υπάρχει η πυκνή παρουσία της ‘τουρκικής μειονότητας’. Η Ελλάδα πρόσθεσε κι άλλη προβοκάτσια στα νησιά του Αιγαίου και στο ζήτημα αυτό είναι και οι ΗΠΑ».

Το ρεπορτάζ συνέχισε: «Η Θάσος είναι απο τα νησιά που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης έχει αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Το νησί στρατιωτικοποιήθηκε ενάντια στις Συθνήκες. Πραγματοποιήθηκε τελετή για την απελευθέρωση του νησιού απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζoρτζ Τσούνης.

Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας στην ομιλία του στην τελετή στόχευσε την Τουρκία καθώς πήρε υποστήριξη απο την παρουσία του Τσούνη δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η παρουσία του Τσούνη είναι ένα μήνυμα προς αυτούς που στη λίστα των διεκδικήσεων τους βάζουν και τη Θάσο’».

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια