GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η κυβέρνηση δεν δίνει το «πράσινο φως» για τους πλειστηριασμούς

Συνάντηση με την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία θα διεκδικήσουν την εκκίνηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη λ...


Συνάντηση με την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία θα διεκδικήσουν την εκκίνηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη λήψη οριστικής απόφασης αναφορικά με τη νομιμοποίησή τους να εκπροσωπούν ξένα funds στα δικαστήρια, θα ζητήσουν άμεσα εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Μετά την άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλία για την ερμηνεία της ισχύουσας νομοθεσίας, σε συνέχεια των αντιφατικών αποφάσεων τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η μόνη οδός για την αποσαφήνιση του ζητήματος είναι η παραπομπή του στην Ολομέλεια.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι δικηγόροι των δανειοληπτών έχουν τη δυνατότητα ανακοπών σε αναγκαστικές εκτελέσεις, με στόχο την καθυστέρησή τους, ενώ μπορούν να ζητήσουν ακόμη και ακύρωση ολοκληρωμένων πλειστηριασμών, επικαλούμενοι τη μία από τις τρεις αποφάσεις που έχουν ως τώρα εκδοθεί. Με την εξέταση του θέματος ωστόσο από την Ολομέλεια, τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από τον κλάδο των διαχειριστών, στο καλύτερο σενάριο θα χρειαστούν τουλάχιστον 3-4 μήνες για τη λήψη της όποιας απόφασης, μετά τον ορισμό δικασίμου.

Ως εκ τούτου, μέχρι τότε οι νομικοί εκπρόσωποι των οφειλετών θα μπορούν να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς, αχρηστεύοντας επί της ουσίας ένα βασικό εργαλείο των servicers για την ανάκτηση οφειλομένων.

Πηγή:tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια