GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Επιμελητήριο Ξάνθης στηρίζει την ανοικτή πρόσκληση για εθελοντική δράση καθαρισμού στο Πόρτο Λάγος

  Τ ο Επιμελητήριο Ξάνθης στηρίζει και συμμετέχει στην εθελοντική δράση Ενεργών Πολιτών του Πόρτο Λάγος Δήμου Αβδήρων νομού Ξάνθης, για καθα...

 


Το Επιμελητήριο Ξάνθης στηρίζει και συμμετέχει στην εθελοντική δράση Ενεργών Πολιτών του Πόρτο Λάγος Δήμου Αβδήρων νομού Ξάνθης, για καθαρισμό στο αλσύλλιο πίσω από το λιμάνι του οικισμού (στο παλιό Τουριστικό) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, με ώρα προσέλευσης τις 10:30 π.μ.

Η περιοχή εντάσσεται στο Δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται από τη Συνθήκη Ramsar. Αποτελεί σημαντικό οικοτόπο δεκάδων μοναδικών ειδών αποδημητικών πτηνών και κατά το παρελθόν ήταν τόπος παραθερισμού και αναψυχής όλων των Ξανθιωτών. Εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο είναι εγκαταλελειμμένο και ακαθάριστο.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης τα τελευταία χρόνια συνδράμει σε δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Από το Σεπτέμβριο 2020 συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «CEnTOUR – Κυκλική Οικονομία στον Τουρισμό» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME και στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων και υποστηρικτικού σχήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) του τουριστικού τομέα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Ελλάδα), προκειμένου να κάνουν κάποια βήματα για να απομακρυνθούν από έναν γραμμικό τρόπο σκέψης ώστε να γίνουν πιο «κυκλικές». 

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το έργο επιδιώκει να επιταχύνει και να υποστηρίξει τις  επιλεγμένες τουριστικές επιχειρήσεις ούτως ώστε να υιοθετήσουν βιώσιμες λύσεις, εστιάζοντας στη διαχείριση αποβλήτων στον τομέα των τροφίμων, την προσφορά προϊόντων χωρίς πλαστικό και την επανεξέταση της συσκευασίας, καθώς και τη συνεργατική κατανάλωση.

  • Ο Πρόεδρος
  • Στυλιανός Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια