GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η ενίσχυση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης εξασφαλίζει την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών με πλουραλισμό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΕΣΥ για την στήριξη των Δημοσιογράφων του Περιφερειακού Τύπου


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΕΣΥ για την στήριξη των Δημοσιογράφων του Περιφερειακού Τύπου

Οι διαδοχικές κρίσεις: οικονομική, πανδημική, ενεργειακή και η ακρίβεια έχουν αρνητικές συνέπειες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Μεγάλα και παραδοσιακά συγκροτήματα Τύπου έκλεισαν και συνάδελφοι έχασαν την εργασία τους.

Στην περιφέρεια οι διαδοχικές κρίσεις προστέθηκαν και επιβάρυναν έναν κλάδο που ήταν ήδη σε κλυδωνισμό. Η  σημερινή κατάσταση είναι απογοητευτική. Πρωτεύουσές νομών διαθέτουν ΜΜΕ μετρημένα στα δάκτυλα, είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά, συνάδελφοι αναγκάζονται να εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες, κακοπληρώνονται ενώ έχουν παγιωθεί ευέλικτες μορφές απασχόλησης όπως τετράωρα, εκ περιτροπής και μαύρη εργασία.

Η ενίσχυση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης εξασφαλίζει την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών με πλουραλισμό. Πρέπει όμως να γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις, όπως περιγράφονται στο πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ,  σε σχέση με την τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τους.

Η ΠΟΕΣΥ με τις ενώσεις – μέλη της από την περιφέρεια ζητούν την εφαρμογή του νόμου που αφορά τις κρατικές δαπάνες διαφήμισης που πρέπει να διοχετεύονται στα Περιφερειακά Μέσα.

-Να ρυθμιστεί επιτέλους το Ραδιοτηλεοπτικό τοπίο (άδειες σε Περιφερειακά Μέσα)

– Να καταργηθεί άμεσα ο τυποκτόνος νόμος που δίνει τη δυνατότητα για εκδικητικές αγωγές σε βάρος ΜΜΕ και συναδέλφων.

— Να προστατευτούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα Περιφερειακά ΜΜΕ  από κάθε μορφή πίεσης που δεν συνάδουν με την δημοσιογραφική δεοντολογία για αντικειμενική ενημέρωση.

Τ0 9ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ στηρίζει τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και εξουσιοδοτεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της λειτουργίας τους προς την εξασφάλιση της εργασίας των δημοσιογράφων σε αυτά.

  • ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια