GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξεκινά από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Που διαμορφώνεται η τιμή

  Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 14/10, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν και οι τιμές εκκίνησης.

 


Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 14/10, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν και οι τιμές εκκίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή του λίτρου θα κυμανθεί κοντά στο 1,4 ευρώ, ενώ μεγάλος διυλιστικός όμιλος φέρεται να προχώρησε σε σημαντική έκπτωση στην τιμή προμήθειας της αγοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έκπτωση είναι 6 λεπτά το λίτρο (7,5 λεπτά μαζί με το ΦΠΑ), που σημαίνει ότι η τιμή εκκίνησης υποχωρεί από το 1,42 – 1,45 ευρώ που ήταν η τελευταία εκτίμηση. Ειδικότερα, μπορεί να υποχωρήσει (ανάλογα με την εμπορική πολιτική κάθε εταιρείας ή και πρατηριούχου) μέχρι και το 1,37 – 1,38 ευρώ το λίτρο.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης, την Πέμπτη (13/10).

Το επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.

Επίσης, προβλέπεται ότι το τελικό συνολικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 3054/2002 (Α’ 230), στην εσωτερική αγορά από τους ως δικαιούχους της επιδότησης προς τα πρατήρια καυσίμων, τους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και τους τελικούς καταναλωτές, οικιακούς καταναλωτές, βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια