GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορωνοϊός: Σάλος στις ΗΠΑ-Εργαστήριο δημιούργησε σούπερ θανατηφόρο στέλεχος Όμικρον

  Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα εργαστήριο στην Βοστώνη δημιούργησε θανατηφόρο στέλεχος Όμικρον, την ώρα που η ανθρωπότητα δε...

 


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα εργαστήριο στην Βοστώνη δημιούργησε θανατηφόρο στέλεχος Όμικρον, την ώρα που η ανθρωπότητα δεν έχει καταφέρει να συνέλθει από την αρχική πανδημία του κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες του εργαστηρίου αποφάσισαν να ενώσουν την παραλλαγή Όμικρον με τη χαμηλή θνησιμότητα με τον αρχικό ιό και δημιούργησαν έναν σούπερ θανατηφόρο στέλεχος με υψηλή θνησιμότητα και μεταδοτικότητα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο είχε ποσοστό θνησιμότητας 80% σε σειρά πειραμάτων που έκαναν στο εργαστήριο. Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο, καθώς ο χιμαιρικός κορωνοϊός τους θα μπορούσε να διαφύγει από το εργαστήριο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι επιστήμονες πήραν την πρωτεΐνη-ακίδα της Όμικρον και την πρόσθεσαν στο αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού. Ύστερα εξέθεσαν τρωκτικά στο νέο υβριδικό στέλεχος, για να δουν πως θα αντιδράσουν.

Στόχος της έρευνάς τους ήταν να εξακριβώσουν εάν οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού είναι υπεύθυνες:

α) Για την ικανότητα της παραλλαγής Όμικρον να διαφεύγει από την ανοσία που επιτυγχάνει ένα άτομο με τον εμβολιασμό ή/και τη νόσηση.

β) Για την μειωμένη σοβαρότητα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός Όμικρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια