GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Έβρου: Η Εκλογική Διακήρυξη Συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Αγαπητοί συνάδελφοι,



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια ιατρική κοινότητα έζησε  πρωτόγνωρες καταστάσεις, με ιδιαίτερα υψηλό δείκτη δυσκολίας, τις οποίες κατάφερε να διαχειριστεί και να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα.

Όλη αυτή η εμπειρία προσέφερε γνώση σε όλους μας, αλλά ανέδειξε και σημαντικά ζητήματα της ιατρικής κοινότητας και της άσκησης της ιατρικής, τα οποία έπρεπε και πρέπει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά.

Σήμερα, έχοντας συγκεντρωμένη εμπειρία, αλλά και την κατάλληλη γνώση αποφασίσαμε μία ομάδα από καταξιωμένους συναδέλφους «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

με ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΠΑΘΟΣ, ΕΠΙΘΥΜΙΑ και ΟΡΑΜΑ για ΑΝΑΝΕΩΣΗ να δημιουργήσουμε το συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και να διεκδικήσουμε τη θέση μας στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Χωρίς χρωματισμούς, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς καθοδηγήσεις έχουμε θέσει τους στόχους και τις βάσεις, στις οποίες θα λειτουργήσουμε την επόμενη μέρα των εκλογών.

Συναδελφικά, συνεργατικά, παραγωγικά όλοι μαζί με σκοπό ο σύλλογος να λειτουργήσει υποστηρικτικά στον ιατρό και στο έργο του και όχι να είναι απέναντί του. Θέλουμε να κοιτάμε κατάματα την ουσία των καταστάσεων και όχι να εμμένουμε στην τυπολατρεία και τη νομολαγνεία. Φυσικά πολλές φορές τα συμφέροντα των μελών (ιατροί Ε.Σ.Υ., νοσοκομειακοί ή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, οι πανεπιστημιακοί ιατροί, οι στρατιωτικοί ιατροί, οι ιατροί σταθερών δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή ασφαλιστικών οργανισμών) είναι ποικίλα, ετεροβαρή και αντικρουόμενα, αλλά πιστεύουμε ότι με καλή διάθεση και ανοιχτό μυαλό υπάρχουν σύνθετες λύσεις που εξυπηρετούν το γενικότερο καλό της κοινωνίας και εν τέλει όλων μας.

Προτείνουμε την ολιστική προσέγγιση των ιατρικών υπηρεσιών με συνεργασία των δημοσίων και ιδιωτικών δομών, με σύσφιξη των σχέσεων των αντίστοιχων μελών μας, σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, με μοναδικό στόχο την καλύτερη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των κατοίκων του ακριτικού νομού μας.

Διεκδικούμε την αναβάθμιση των δομών υγείας του νομού μας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία, με προσέλκυση νέων συναδέλφων με σημαντικά κίνητρα, ώστε να βελτιωθούν τόσο οι συνθήκες εργασίας των υφισταμένων συναδέλφων, όσο και παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να γίνει απολύτως κατανοητό, ότι στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή μας, δεν θα πρέπει να είναι κριτήριο αποφάσεων, οι αριθμοί και τα στατιστικά, αλλά η ουσία, δηλαδή η υγειονομική και ουσιαστική θωράκιση της χώρας μας στα σύνορά της.

Θέλουμε τη συνεχή αξιολόγηση του έργου και της πορείας του νέου ΔΣ από το σύνολο των μελών με χρήση ψηφιακών μέσων σε όλη τη διάρκεια της θητείας του και όχι μόνο στο τέλος αυτής μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

Στόχος μας, να ενεργοποιήσουμε τα μέλη του συλλόγου για μεγαλύτερη συμμετοχή με τη χρήση της νέας τεχνολογίας (video-meetings). Η συμμετοχή είναι η ΔΥΝΑΜΗ του συλλόγου μας! Θέλουμε ένα σύλλογο συλλογικό και όχι προεδροκεντρικό! 

Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε και τους συναδέλφους, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους δεν συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του συλλόγου μας, ο οποίος ωστόσο με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλους μας.

Ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ προς όλα τα μέλη, εφόσον θέλουν να συμμετέχουν, για να συμβάλουν με τις απόψεις τους στη λήψη των αποφάσεων.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας και όχι των μονάδων! Ο καθένας μας είναι σημαντικός, αλλά η συνέργεια των μονάδων – προσώπων εντός μίας ομάδας λειτουργεί εκθετικά και με πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα!

Προγραμματίζουμε την ανανέωση της ιστοσελίδας του συλλόγου και την αξιοποίηση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα είναι δυνατή η έκφραση της γνώμης των μελών για κρίσιμα θέματα ενεργοποιώντας στην πράξη τη θεωρία της άμεσης Δημοκρατίας και της συμμετοχής όλων στη διαδικασία λήψης σημαντικών αποφάσεων ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ΔΣ ή όχι.

Εκτιμούμε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του συλλόγου μας προς τα μέλη είναι μονόδρομος για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας, καθώς και η χορήγηση ταυτότητας, τύπου πιστωτικής κάρτας, σε όλα τα μέλη, με συνοδό απλοποίηση και μείωση της γραφειοκρατίας.

Θεωρούμε ότι η συλλογικότητα στην συμμετοχή του οργάνου αυτού είναι το κλειδί για ένα πραγματικά παραγωγικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και θα είμαστε πάντα θετικοί  σε προτάσεις, καθώς και στην γνωστοποίηση των διαφόρων θεμάτων από τα μέλη με στόχο την ανάδειξη τους και την αντιμετώπισή τους.

Σχεδιάζουμε τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες προς όφελος της προαγωγής της υγείας και ευεξίας του τοπικού πληθυσμού με την αιγίδα του συλλόγου μας και με τη συμμετοχή των μελών μας.

Προτείνουμε την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του συλλόγου, αλλά και την αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και της αγοραστικής δύναμης του συνόλου των μελών του συλλόγου μας σε συνεργασίες με τρίτους.

Ο σύλλογος οφείλει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα μέλη του και να τις βελτιώνει συνεχώς, αξιοποιώντας ουσιαστικά τα έσοδα από τις συνδρομές και όχι να αυξάνει το αποθεματικό του.

Εξετάζουμε τη σύναψη ομαδικής συνδρομής σε επιστημονικά περιοδικά και ιατρικού περιεχομένου ιστοσελίδες (π.χ. UpToDate), ώστε τα μέλη μας να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτά.

Σχεδιάζουμε συγκεκριμένες προτάσεις για αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό της ιατρικής νομοθεσίας, σε διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα ένα νέο πλαίσιο και νέες προϋποθέσεις για την ιατρική διαφήμιση, ώστε να μπορούν ελεύθερα οι συνάδελφοι να ενημερώνουν το κοινό για τις υπηρεσίες τους.

Προώθηση συλλογικών συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και άλλους φορείς για καλύτερους όρους συνεργασίας με ορθολογικά και πραγματικά όρια συνταγογράφησης φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων.

Η σταδιακή μείωση και τελικά η κατάργηση του clawback και rebate για τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς αποτελεί άμεση προτεραιότητα του συνδυασμού μας, σε συνεργασία με τις ενώσεις και τους συνδέσμους των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Συζητάμε την πρόταση για μείωση συνδρομής σε ειδικές ομάδες γιατρών, όπως για παράδειγμα είναι οι ειδικευόμενοι. Οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι ιατροί αποτελούν για μας μία πολύ ευαίσθητη ομάδα νέων συναδέλφων, την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε γι’ αυτό και θα φροντίσουμε να υπάρχει μέσα από το σύλλογο ανταμοιβή της προσπάθειάς τους και συνεχής ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους. Οι ειδικευόμενοι ιατροί αποτελούν το μέλλον και οφείλουμε να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Θα αναδείξουμε και να συζητήσουμε ανοιχτά τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας και θα ζητήσουμε την επανεξέταση του θέματος από το αρμόδιο υπουργείο με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα της παρούσας φάσης της πανδημίας.

Θα αξιοποιήσουμε την δυνατότητα συνεργασίας με επιστημονικές και λοιπές εταιρείες για την υποστήριξη του έργου μας.

Επιπλέον διεκδικούμε την ένταξη του ιατρικού κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ ή άλλα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, ώστε να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός των ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οφείλουμε να αναδείξουμε την σπουδαιότητα του έργου που παράγουμε όλοι μας στην κοινωνία, καθημερινά με μεγάλο αγώνα (“Ιητρός γαρ ανήρ πολλών αντάξιος άλλων») γι’ αυτό και θα ενεργοποιήσουμε πολλά και διαφορετικά επίπεδα εξωστρέφειας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Σύλλογος οφείλει να έχει άποψη και να τη δηλώνει περίτρανα σε ό,τι θέμα αφορά τα μέλη του και την κοινωνία γενικότερα!

Θα φροντίσουμε και θα σχεδιάσουμε δράσεις που θα αναδείξουν το κοινωνικό – ανθρωπιστικό πρόσωπο των μελών του συλλόγου μας σε συνεργασία και με τρίτους φορείς, όπως είναι η Εκκλησία, τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι πολιτιστικοί, οι επαγγελματικοί σύλλογοι-οργανώσεις, τα ΔΣ των νοσοκομείων μας, όπως φυσικά και οι σύλλογοι ασθενών. Γι’ αυτό το λόγο, θα έχουμε μία διαρκή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους ανωτέρω φορείς, ώστε από κοινού να βελτιώνουμε και να αναβαθμίζουμε το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του νομού μας.

Ζητούμε την ΨΗΦΟ σας και τη δυναμική στήριξή σας στις εκλογές της 16 Οκτωβρίου 2022, ώστε «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο για την ιατρική κοινότητα και την κοινωνία μας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ

  • ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΣΟΝΙΑ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ – ΕΙΔ/ΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ (Π.Γ.Ν.Α.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΟΦΙΑ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
  • ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
  • ΖΗΚΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ(Ε.Σ.Υ.) ΣΟΥΦΛΙ
  • ΗΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ (ΣΤΡ/ΚΟΣ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΚΟΓΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΕΙΔ/ΝΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (Π.Γ.Ν.Α.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ – ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΜΑΓΕΙΡΟΥΔΗ ΒΑΪΑ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • ΜΠΑΜΠΟΥΡΔΑ ΕΛΕΝΗ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΝΑΓΟΡΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΙΔ/ΝΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ (Π.Γ.Ν.Α.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • ΠΑΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
  • ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΟΡΕΣΤΙΑΔA
  • ΤΟΝΙΑΝ ΔΑΥΙΔ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΤΣΙΓΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (Δ.Π.Θ.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΦΕΡΕΣ
  • YΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
  • ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΟΦΙΑ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
  • ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΗΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΟΡΕΣΤΙΑΔA
  • ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ (ΣΤΡ/ΚΟΣ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (Ε.Σ.Υ.) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ)
  • AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΤΣΙΓΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (Δ.Π.Θ.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ) ΦΕΡΕΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια