GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίδομα θέρμανσης: «Κλείδωσε» η ημερομηνία πληρωμής – Περισσότεροι οι δικαιούχοι

Νέα αυξημένα εισοδηματικά όρια – Αναλυτικά τα ποσά και τα κριτήρια


Νέα αυξημένα εισοδηματικά όρια – Αναλυτικά τα ποσά και τα κριτήρια

Πριν το τέλος του χρόνου προγραμματίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να καταβάλει στους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τα ποσά του επιδόματος θα κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν ήδη πετρέλαιο θέρμανσης ή άλλους τρόπους, πλην φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Γι’ αυτούς θα ισχύσουν νέα αυξημένα εισοδηματικά όρια. Για όσους εγκαταλείψουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο και επανέλθουν στο πετρέλαιο ή χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα, τα ποσά του επιδόματος θα είναι διπλάσια, δηλαδή θα κυμαίνονται από 200 μέχρι 1.600 ευρώ.

Για το τι αλλάζει φέτος με το επίδομα θέρμανσης και πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δικαιούχους μίλησε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο τελευταίος  ανέφερε ότι «είναι θέμα ημερών και στόχος είναι να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν σε ΚΥΑ η απόφαση, μέχρι το τέλος του Νοέμβρη να έχει ανοίξει η πλατφόρμα και το Δεκέμβριο να γίνουν οι καταβολές». Υπογράμμισε, ότι δέσμευση του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού είναι, εφόσον υπάρχουν οι δυνατότητες και αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί προς το τέλος του χρόνου, να συνεχιστεί και με το νέο έτος. «Κοιτάζουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που θα έχουν περισσότερη ανάγκη αυτό τον χειμώνα που έρχεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι προβλέπεται για εκείνους που θα εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο και θα στραφούν στο πετρέλαιο, ο κ. Κοντογεώργης είπε πως αυτά θα διευκρινιστούν με την ΚΥΑ που θα δημοσιευτεί και «προφανώς θα υπάρχει μία κινητροδότηση, όπου αυτό είναι εφικτό» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Το επίδομα θέρμανσης για το οποίο έχουν αποφασιστεί και θα προβλέπονται στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση τα εξής:

  • Θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ αντί 100 έως 700 πέρυσι. Το ποσόν θα διπλασιάζεται, φτάνοντας έως 1.600 ευρώ, για όσους στρέφονται φέτος για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο καύσιμο, εγκαταλείποντας άλλες πηγές, όπως ο ηλεκτρισμός (κλιματιστικό) ή το φυσικό αέριο. Το ίδιο θα ισχύσει για τους νέους δικαιούχους, που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά το πετρέλαιο.
  • Τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται για τους παλαιούς δικαιούχους σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και 24.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τους νέους δικαιούχους παραμένουν στα περυσινά επίπεδα των 14.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα.
  • Το κριτήριο για το ύψος της ακίνητης περιουσίας θα αυξηθεί από τις 180.000 ευρώ στην περιοχή των 200.000 ευρώ, ώστε να καλυφθούν όσοι το χάνουν, λόγω αύξησης των νέων αντικειμενικών τιμών.

Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης θα παραμείνει 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία, εκτός αν οι εξελίξεις επιβάλλουν αλλαγές. Το επίδομα θα επεκταθεί και στην μπλε κηροζίνη. Αντίθετα, στο πετρέλαιο κίνησης εξετάζεται να επανέλθει η επιδότηση στην αντλία από 1ης Νοεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια