GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σταματήστε να αποθηκεύετε ρούχα που δεν φοράτε – Κάντε το κουΐζ των 5 ερωτήσεων στον εαυτό σας

Το μεγαλύτερο λάθος στην οργάνωση της ντουλάπας είναι ότι κρατάτε ρούχα που δεν φοράτε ποτέ!


Το μεγαλύτερο λάθος στην οργάνωση της ντουλάπας είναι ότι κρατάτε ρούχα που δεν φοράτε ποτέ!

Όλοι το κάνουμε αυτό, καθώς υπάρχει μία συναισθηματική σύνδεση με τα ρούχα, τις στιγμές που τα αγοράσαμε ή τις ημέρες που τα φορέσαμε. Άλλοτε, σκεφτόμαστε ότι κάποια στιγμή θα το φορέσουμε, αλλά αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ!

Η ομάδα του realsimple.com λέει: “Είναι απλώς χάσιμο χώρου! Αν δεν φοράτε ή δεν έχετε φορέσει κάποια ρούχα εδώ και ένα χρόνο, πιθανότατα δεν θα το φορέσετε ποτέ. Αν δεν έχετε βγάλει ένα ρούχο από την κρεμάστρα του, τους τελευταίους 12 μήνες, πιθανότατα δεν θα το κάνετε ούτε τους επόμενους 12 μήνες”.

Οι ντουλάπες μπορεί να είναι δύσκολες γιατί υπάρχει μια συναισθηματική πτυχή στην απαλλαγή από τα ρούχα.

Συμβουλές για τα ρούχα που δεν φοράτε

Αντί να εξετάζετε κάθε ρούχο ξεχωριστά, ξεκινήστε ομαδοποιώντας τα σε κατηγορίες. Θα σας βοηθήσει να δείτε πού έχετε περιττά ίδια ρούχα και έτσι μπορείτε να αποφασίσετε πιο εύκολα ποια ρούχα αξίζει να κρατήσετε. Μπορεί π.χ. να έχετε 4 άσπρα πουκάμισα. Επιλέξτε 1-2 που φοράτε.

Οι αυστηροί κανόνες (όπως το χρονικό όριο των 12 μηνών) και οι πρακτικές σκέψεις (όπως τα διπλά ρούχα) μπορεί να σας βοηθήσουν να πάρετε πιο λογικές αποφάσεις όσον αφορά την οργάνωση της ντουλάπας.

Ρούχα ανάλογα με τις εποχές

Αν δεν έχετε μια τεράστια γκαρνταρόμπα με άφθονο χώρο για κάθε αντικείμενο που διαθέτετε, θα θέλετε να αναδιοργανώσετε την ντουλάπα σας καθώς αλλάζουν οι εποχές. Τα χειμωνιάτικα παλτό δεν πρέπει να είναι μπροστά και στο κέντρο το καλοκαίρι. Αντίθετα, μετακινήστε τα ρούχα εποχής στις πιο εύκολα προσβάσιμες περιοχές και αποθηκεύστε αντικείμενα εκτός εποχής σε κουτιά με καπάκια ή σακούλες που σφραγίζονται με ηλεκτρική σκούπα. Όχι μόνο τα ρούχα σας θα έχουν περισσότερο χώρο για να αναπνεύσουν, αλλά θα προετοιμαστείτε πιο γρήγορα όταν μπορείτε να δείτε όλα τα είδη της σεζόν στο ύψος των ματιών.

Οι 5 ερωτήσεις για τα ρούχα που δεν φοράτε

Τείνουμε να κάνουμε στον εαυτό μας λάθος ερωτήσεις όταν αποφασίζουμε τι θα κρατήσουμε και τι όχι.

“Θα μπορούσε να είναι χρήσιμο μια μέρα; Μου το έδωσε κάποιος; Πλήρωσα πολλά χρήματα;” Η Shira Gill, μια επαγγελματίας διοργανώτρια, λέει στο realsimple.com, να σκεφτούμε διαφορετικά. «Αυτές οι ερωτήσεις έχουν τις ρίζες τους στην ενοχή, την υποχρέωση και τον φόβο», λέει, «και θα σας δώσουν τη δικαιολογία να κρατήσετε σχεδόν οτιδήποτε!»

Αν δυσκολεύεστε να αφήσετε την ακαταστασία, μπορεί να είναι ότι κάνετε λάθος ερωτήσεις, εξηγεί και συνιστά να κάνετε στον εαυτό σας τις πέντε παρακάτω ερωτήσεις.

Θα αγόραζα σήμερα αυτό το ρούχο το οποίο πήρα με έκπτωση;

  • Όταν ταξινομείτε τα πράγματά σας, αυτή είναι μια εξαιρετική πρώτη ερώτηση. Εάν δεν επιλέγατε να πληρώσετε χρήματα για να φέρετε αυτό το ρούχο στο σπίτι σας σήμερα, τότε ήρθε η ώρα να το αφήσετε να πάει. Απλούστατο.

Θα επηρεάσει την καθημερινότητά μου αν δεν το έχω;

  • Φόρμες για σκι, παλτά που θυμίζουν σήριαλ εποχής, άπειρες γαλότσες και μαύρες τσάντες
  • Σκεφτείτε τον σημερινό τρόπο ζωής σας και να είστε ειλικρινείς σχετικά με το ποια αντικείμενα απλώς εμποδίζουν.
  • Π.χ. εάν κρατάτε ένα ζευγάρι παγοπέδιλα αλλά πηγαίνετε στο παγοδρόμιο μόνο μία φορά κάθε 5 χρόνια, ίσως είναι καλύτερο να τα αφήσετε και να νοικιάσετε πατίνια την επόμενη φορά.

Αξίζει πραγματικά αυτό το ρούχο τον χώρο που καταλαμβάνει στη ντουλάπα μου;

  • Σίγουρα, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να διοργανώσετε ένα αποκριάτικο πάρτι, αλλά αναρωτηθείτε αν πράγματι αξίζει τον κόπο να έχετε όλες τις στολές και τα καπέλα που φορούσατε μικροί, εσείς ή τα παιδιά σας, πριν αρκετά χρόνια. Εάν αυτά τα αντικείμενα δημιουργούν ακαταστασία χωρίς να προσθέτουν αξία στη ζωή σας, ήρθε η ώρα να τα δώσετε.

Έχω κάποιο παρόμοιο αντικείμενο που μου αρέσει περισσότερο;

  • Λάβετε υπόψη τον όγκο όταν αποφασίζετε αν θα κρατήσετε ή θα δωρίσετε ένα αντικείμενο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολύ περισσότερα από αυτά που χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα και μπορούν να επωφεληθούν από την άσκηση της αυτοσυγκράτησης. Εάν έχετε 15 μαύρα μπλουζάκια, αποφασίστε πόσα χρειάζεστε πραγματικά και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα αγαπημένα σας από τη στοίβα.

Θα μπορούσε αυτό το ρούχο να είναι χρήσιμο σε άλλο άτομο;

  • Αυτή η ερώτηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν εξετάζετε ρούχα που ήταν ακριβά ή μοναδικά για εσάς, αλλά που απλά δεν χρησιμοποιείτε. Εάν γνωρίζετε ότι το εν λόγω ρούχο θα μείνει στην ίδια κρεμάστρα για τα επόμενα πέντε χρόνια, δώστε το σε κάποιον που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια