GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γάμος μέχρι τα 32 ή… μικρός καλογερέψου… Οι πιθανότητες διαζυγίου σε σχέση με την ηλικία

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Μελετών για την Οικογένεια δείχνει ποια είναι η ιδανική ηλικία γάμου ώστε να αποφευχθεί το δια...


Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Μελετών για την Οικογένεια δείχνει ποια είναι η ιδανική ηλικία γάμου ώστε να αποφευχθεί το διαζύγιο σε βάθος πενταετίας.

Η μελέτη εκπονήθηκε από τον κοινωνιολόγο Νικ Γούλφινγκερ του Πανεπιστημίου της Γιούτα και βασίστηκε σε στοιχεία από την Εθνική Δημοσκόπηση για την Ανάπτυξη της Οικογένειας (NSFG).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε ο ερευνητής, ο γάμος σε ηλικία 28 έως 32 ετών εγγυάται ως ένα βαθμό τον ανθόσπαρτο και ανέφελο έγγαμο βίο, άρα και την αποφυγή του διαζυγίου, για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών.

Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να αναιρεί παλαιότερα ευρήματα σχετικά με το θέμα αυτό, καθώς οι κοινωνιολόγοι μέχρι τώρα πίστευαν ότι ο γάμος σε μεγαλύτερη ηλικία εγγυάται σε μεγαλύτερο βαθμό τη σταθερότητα της σχέσης.

Ο Γούλφινγκερ αναφέρει πως «οι πιθανότητες να καταλήξει το ζευγάρι σε διαζύγιο μειώνονται όσο το άτομο απομακρύνεται από την εφηβεία και φτάνει στο τέλος της δεύτερης ή στις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ζωής του». Οι πιθανότητες να επέλθει η ρήξη στο γάμο αυξάνονται και πάλι προς το τέλος της τρίτης και στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής. Ο Γούλφινγκερ υπολόγισε πως οι πιθανότητες διαζυγίου αυξάνονται κατά 5% ανά έτος από τα 32 και μετά.

Η ηλικία 28-32 πράγματι μοιάζει ιδανική να παντρευτεί κανείς, καθώς σε αυτή τη φάση της ζωής του το άτομο έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να ξέρει τι θέλει από έναν ερωτικό σύντροφο και δεν «τυφλώνεται» από τις ορμόνες του!

Επίσης, πιθανότατα έχει ήδη πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις στη ζωή του και έχει αναλάβει κάποιες ευθύνες.

Τέλος, το άτομο –μάλλον– έχει πια μόνιμη εργασία και επομένως μπορεί να αναλάβει οικονομικά βάρη. Από την άλλη, το άτομο έχει ακόμη περιθώρια να διαμορφώσει το χαρακτήρα και τις συνήθειές του κι έτσι μπορεί να κάνει μερικούς συμβιβασμούς απαραίτητους για την επιβίωση της σχέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια