GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΑΠΘ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Ενταση και πέτρες από κουκουλοφόρους, στην κινητοποίηση φοιτητών για τον 19χρονο που έπεσε στο κενό

  Κινητοποίηση και αντίδραση άμεση από τους φοιτητές, μετά το σοκαριστικό περιστατικό. Ένας 19χρονος φοιτητής έπεσε, το μεσημέρι της Τρίτης ...

 


Κινητοποίηση και αντίδραση άμεση από τους φοιτητές, μετά το σοκαριστικό περιστατικό. Ένας 19χρονος φοιτητής έπεσε, το μεσημέρι της Τρίτης (18/10), από τον 3ο όροφο του κτιρίου της Νομικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
.

Ο φοιτητής βρέθηκε στο κενό, κάτω από άγνωστες αιτίες και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει κατάγματα, η ζωή του όμως δεν κινδυνεύει.

H κατάστασή του είναι σταθερή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18.10.2022).

Μάλιστα, αυτή την ώρα φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΑΠΘ… για τον τραυματία συμφοιτητή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mynews.gr πριν από λίγη ώρα, γύρω στις 5 το απόγευμα υπήρξε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων, με ρίψη από πέτρες των πρώτων προς στους δεύτερους και απάντηση των δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, 30 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έριξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, με τους τελευταίους να απαντούν με φωτοβολίδες κρότου λάμψης.

  • Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, οι φοιτητές «δεν νιώθουν ούτε στις αίθουσες ασφαλείς», καθώς ο νεαρός φοιτητής, που τραυματίστηκε καθόταν δίπλα στο παράθυρο, γιατί η αίθουσα ήταν γεμάτη, όπως τουλάχιστον αναφέρουν.

  • «Κράτος και πρυτάνεις, θα πέσετε εσείς…», έγραψε μάλιστα το πανό, που ανήρτησαν.

Έτσι, οι φοιτητές αντέδρασαν άμεσα και συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διαμαρτυρόμενοι για ελλιπή μέτρα προστασίας των φοιτητών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την πτώση του φοιτητή στο κενό φέρεται να ανέκοψε λίγο η τσάντα πλάτης που φορούσε και το γεγονός ότι προτού καταλήξει στο έδαφος χτύπησε σε εξωτερική μονάδα κλιματιστικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια