GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φέτα από… «χρυσάφι»: Εκτίμηση-σοκ ότι μπορεί να φτάσει ως και 15 ευρώ το κιλό!

Στα 15 ευρώ το κιλό, αναμένεται να φτάσει η τιμή της φέτας, η οποία αποτελεί το αγαπημένο αγαθό, κάθε ελληνικού νοικοκυριού και δε λείπει απ...


Στα 15 ευρώ το κιλό, αναμένεται να φτάσει η τιμή της φέτας, η οποία αποτελεί το αγαπημένο αγαθό, κάθε ελληνικού νοικοκυριού και δε λείπει από τα οικογενειακά τραπέζια.

Τα στοιχεία δείχνουν πως μέσα σε έναν μόλις χρόνο, η τιμή της έχει αυξηθεί κατά 43% στη χύμα και 45% στη συσκευασμένη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις η τιμή της αναμένεται να φτάσει τα 15 ευρώ το κιλό, κάτι που έχει κάνει τους καταναλωτές να μειώσουν την ποσότητα που αγοράζουν, αφού είναι δύσκολο να λέιψει εντελώς από το τραπέζι.

«Έχω ελαττώσει την κατανάλωσή της. Παίρνω λίγο» λέει ένας καταναλωτής, μιλώντας στο OPEN.

«Κάποιος που αγόραζε ένα κιλό, τώρα παίρνει μισό» εξηγεί από την πλευρά του  καταστηματάρχης

Οι συνεχείς άνοδοι στην τιμή της οφείλονται στην αύξηση των τιμών του γάλακτος, καθώς για την παρασκευή ενός κιλού τυριού, απαιτούνται πέντε λίτρα από γάλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

«Ο δεύτερος λόγος είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Αν ακούμε αύξηση της τιμής του πετρελαίου περιμένουμε ότι όλα θα πάρουν σταδιακά τις αυξήσεις τους», λέει ιδιοκτήτρια καταστήματος.

Οι άνοδοι των τιμών της φέτας, προκαλούν «πονοκέφαλο» και στους καταστηματάρχες τυροπίτων, καθώς και εκείνοι με τη σειρά τους, είναι αναγκασμένοι να αυξήσουν τις τιμές.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε τέτοια ανατίμηση. Η φέτα έχει πάρει πάνω από 3 ευρώ το κιλό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε και την ποιότητα και τις τιμές όσο μπορούμε», δηλώνει ιδιοκτήτης εργαστηρίου τυρόπιτας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια