GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Tούρκοι...! Άλλαξε τροπάρι ο Ακάρ: Θέλουμε επίλυση με ειρηνικά μέσα -Να μοιραστούν δίκαια τα πλούτη του Αιγαίου

«Είτε έρθουν στην Τουρκία είτε μας τηλεφωνήσουν, ας μιλήσουμε και ας λύσουμε αυτά τα προβλήματα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας...


«Είτε έρθουν στην Τουρκία είτε μας τηλεφωνήσουν, ας μιλήσουμε και ας λύσουμε αυτά τα προβλήματα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο Ακάρ είπε: «Δυστυχώς, οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική της Ελλάδας συνεχίζονται. Ορισμένοι πολιτικοί ειδικότερα επιδεικνύουν εξαιρετικά επιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία λόγω των δικών τους εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών. Αλλά είμαστε πολύ ψύχραιμοι απέναντί ​​τους. Κάνουμε υπομονετικά ό,τι μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

  • «Επιθυμία μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους»
  • Ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα και μεθόδους, λέγοντας:

«Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι, πολιτικοί, στην Ελλάδα, έκαναν και κάνουν αυτά τα πράγματα για να λασπώσουν τα νερά και να μπερδέψουν τα πράγματα. Αλλά το ευχάριστο είναι ότι μερικοί λογικοί Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι αρχίζουν τώρα να βλέπουν την αλήθεια. Ευχή μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες, που βλάπτουν και τον ελληνικό λαό, το συντομότερο δυνατό, και να λυθούν τα προβλήματα μέσω ειρηνικών μέσων και μεθόδων μέσω διαπραγματεύσεων».

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι το Αιγαίο Πέλαγος πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και να μοιράζονται δίκαια τα πλούτη του:

«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί τους. Είτε έρθουν στην Τουρκία είτε μας τηλεφωνήσουν να πάμε στην Ελλάδα, ας βρεθούμε, ας μιλήσουμε και ας λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Γιατί ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότερο από αυτά. Οι Έλληνες πολιτικοί τα έχουν κάνει. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή ή κίνδυνο για κανέναν. Η Τουρκία είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Θέλουμε όλοι να το βάλουν αυτό στο μυαλό τους. Είμαστε αποφασισμένοι και ευτυχώς ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τους νόμους τόσο των δικών μας όσο και των Κυπρίων αδελφών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια