GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στo RINA και την ΑΣΠΡΟΦΟΣ η σύμβαση για το project management του FSRU στην Αλεξανδρούπολη

O RINA, πολυεθνική εταιρεία επιθεώρησης, πιστοποίησης και μηχανικών συμβούλων, και ο Άσπροφος, ελληνική εταιρεία συμβούλων μηχανικών στις εν...


O RINA, πολυεθνική εταιρεία επιθεώρησης, πιστοποίησης και μηχανικών συμβούλων, και ο Άσπροφος, ελληνική εταιρεία συμβούλων μηχανικών στις ενεργειακές υποδομές, κέρδισαν τη σύμβαση για τη Συμβουλευτική Διαχείριση Έργων (PMC) του τερματικού LNG του Αλεξανδρούπολη (Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου – INGS) στην Ελλάδα
. Η INS ανήκει και αναπτύσσεται από την ελληνική εταιρεία Gastrade SA, της οποίας στους μετόχους περιλαμβάνονται η κα Ε. Κοπελούζου, η GasLog Cyprus Investments Ltd., η ΔΕΠΑ Εμπορική Α.Ε., η Bulgartransgaz EAD και η ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Το έργο θα αυξήσει την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο τερματικός σταθμός θα αποτελείται από μια μόνιμα αγκυροβολημένη πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης και αποθήκευσης (FSRU) και ένα σύστημα σωληνώσεων μήκους 28 km που θα συνδέει την πλωτή μονάδα με το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ). Το FSRU θα σταθμεύσει στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου, περίπου 17,6 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Αλεξανδρούπολης στη βορειοανατολική Ελλάδα. Το FSRU θα έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 153.500 m³, ονομαστικό ρυθμό παροχής αερίου 625.000 m³ / h, που αντιστοιχεί σε 5,5 δισεκατομμύρια m³ / a (530 mmscfd) και μέγιστο ρυθμό παροχής αερίου (χωρίς πλεονασμό ) έως 944,00 m³ / h που αντιστοιχεί σε 8,3 δισεκατομμύρια m³ / a (800 mmscfd).

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους με δημόσια συγχρηματοδότηση (Εθνική Τράπεζα και ίδια κεφάλαια). Δημόσια κονδύλια θα διατεθούν μέσω του Ελληνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κωδικός: 2021ΣΕ17510003 και 2021ΣΕ175100040) για την περίοδο 2014-2020, χάρη στην κρατική στήριξη από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. 2014-2020 (ΕΠΑΝΕΚ)».

O τερματικός σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023. Η RINA και η Asprofos θα διασφαλίσουν ότι πληρούνται οι συμβατικές απαιτήσεις του έργου όσον αφορά την αναμενόμενη απόδοση, την ποιότητα, την ασφάλεια και τον προγραμματισμό. Εκτός από την υποστήριξη στον προγραμματισμό και την τεχνική και διαχειριστική επίβλεψη, οι δύο εταίροι θα έχουν το ρόλο της διεπαφής με όλους τους φορείς του έργου, μέσω μιας διεπιστημονικής ομάδας εμπειρογνωμόνων ικανών να ανταποκριθούν στις διαφορετικές ανάγκες του έργου.

Ο Leonardo Brunori, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ενέργειας & Κινητικότητας του RINA, εξηγεί: «Αυτό είναι ένα κρίσιμο έργο για την ασφάλεια του ευρωπαϊκού ενεργειακού εφοδιασμού. Τα πρόσφατα γεγονότα κατέδειξαν την ανάγκη διαφοροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού. Ο RINA έχει μακρά και περήφανη εμπειρία στην παροχή έργων FSRU και LNG παγκοσμίως, έχοντας εργαστεί σε περισσότερα από 200 τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Μαζί με τον Άσπροφο θα διαθέσουμε όλες τις δεξιότητές μας για να ολοκληρώσουμε αυτόν τον στρατηγικό τερματικό σταθμό».

Ο Διονύσιος Μπελεκούκιας, διευθύνων σύμβουλος Ασπροφού, σχολιάζει: «Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το συμβόλαιο και που συνεργαζόμαστε με τη RINA σε αυτό το σημαντικό έργο. Μας έχει ανατεθεί ο ρόλος του PMC χάρη στον συνδυασμό των ισχυρών τεχνικών μας δεξιοτήτων. Τα τελευταία 35 χρόνια ο Άσπροφος έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του φυσικού αερίου έχοντας εμπλακεί σε όλες τις φάσεις του μεγαλύτερου μέρους του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ Ρεβυθούσας. Έχουμε επίσης συμμετάσχει ενεργά στα περισσότερα από τα έργα φυσικού αερίου που έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται υπό ανάπτυξη στην Ελλάδα, όπως ο αγωγός Trans Adriatic Pipeline (TAP), IGI Poseidon Pipeline, EastMed Pipeline, παρέχοντας μηχανική, περιβαλλοντική, για την αδειοδότηση, διαχείριση, διαδικασίες κατασκευής και επίβλεψης.»

Μόλις ολοκληρωθεί ο τερματικός σταθμός INGS Αλεξανδρούπολης, το αεριοποιημένο LNG θα μεταφερθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια