GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυτοκίνητα: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από Οκτώβριο!

  Υποχρεωτικός είναι πλέον από τον Οκτώβριο ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων με αντιολισθητικές αλυσίδες!

 


Υποχρεωτικός είναι πλέον από τον Οκτώβριο ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων με αντιολισθητικές αλυσίδες!

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, που έχει υπογράψει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οδηγοί των οχημάτων είναι υποχρεωμένοι να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Βάσει της σχετικής απόφασης, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα (χιονοκουβέρτες ελαστικών), εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά.

Ειδικά ελαστικά ορίζονται εκείνα, που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου, με την ένδειξη M+S, γνωστότερα ως χιονολάστιχα.

Μάλιστα, η υποχρεωτικότητα βάσει της απόφασης αφορά σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο κάθε έτους, όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλουν.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, είχε επισημάνει για την απόφαση αυτή πως «είναι χρήσιμο να προσαρμοστούμε όλοι οι οδηγοί σε μια πραγματικότητα όπου θα εκδηλώνονται συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Σύμφωνα με την απόφαση οι οδηγοί των οχημάτων υποχρεούνται:

  • Να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα εφόσον το όχημα κυκλοφορεί σε περιοχές όπου επικρατούν συνθήκες χιονόπτωσης ή παγετού.
  • Να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή χρήση τους και
  • Να προσαρμόζουν την οδήγησή τους όταν χρησιμοποιούνται αντιολισθητικά, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων και των αντιολισθητικών μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια