GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θ. Μίχογλου: Κάποιοι μπέρδεψαν τους ρόλους τους και πρέπει να κατέβουν από το άλογο

  ΟΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΟΝ ΣΔΑΝΞ

 


ΟΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΟΝ ΣΔΑΝΞ

Ρωτήσαμε τον δήμαρχο Τοπείρου Θ. Μίχογλου σχετικά με την αποχώρηση από μέλος του ΣΔΑΝΞ, όπου πλέον μετά και από την δική του αποχώρηση, ο σύνδεσμος είναι στα πρόθυρα της διάλυσης με ότι αυτό σημαίνει ως προς την εκκαθάριση του και της απόδοσης των περιουσιακών στοιχείων στα μέλη (συνεταίρους) που είναι οι 4 δήμοι του Νομού Ξάνθης.

  • Ο θ. Μίχογλου ρίχνει ευθέως τις ευθύνες στην πλειοψηφία των μετόχων δηλαδή του δήμου Ξάνθης.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Μίχογλου μιλά για μη οικονομική διαχείριση του ΣΔΑΝΞ στην λογική ότι η διοίκηση Τσέεπελη «φόρτωσε» με επιπλέον κοστοβόρο προσωπικό, ανεβάζοντας το λειτουργικό του κόστος για να καταλήξει λέγοντας ότι 4 διοικητικοί υπάλληλοι συν ένας ο ειδικός σύμβουλος συν ο πρόεδρος αυτό είναι ένα επιπλέον κόστος 40- 50.000 ευρώ. «Γιατί να τα φορτωθούνε οι δημότες μου»;

Όπως αναφέρει ο ίδιος τον επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ κ. Γουναρίδης και ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών ζητώντας του να αυξήσει τα τέλη με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει στον σύνδεσμο αποθεματικό για να λάβουν την ερώτηση του, «τότε γιατί κάνατε αγορές 4-5 οχημάτων, προσλήψεις προσωπικού χωρίς να έχετε χρήματα»;

Στην συνέχεια όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τοπείρου, όταν παρέδωσε τον ΣΔΑΝΞ παρέδωσε 2,5 εκατομμύρια αποθεματικό και είναι λογικό ότι όταν αγοράζεις μικρά φορτηγά για την παλιά πόλη, μεγάλα φορτηγά, αυξάνεις το προσωπικό και ξοδεύεις τα χρήματα, δεν μπορείς μετά να ζητάς να βάλουν οι άλλη πλάτη φορτώνοντας τον λογαριασμό στην πλάτη των δημοτών τους.

Και τέλος η απόφαση για την αποχώρηση από τον ΣΔΑΝΞ του δήμου Τοπείρου έγινε όχι μόνο για την κακή διαχείριση αλλά και γιατί οι δημότες του καλούνται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά και στην ΔΙΑΑΜΑΘ όπου είναι πρόεδρος ο Μ. Τσέπελης αλλά και στον ΣΔΑΝΞ που πάλι ο Μ. Τσέπελης έχει την ευθύνη το όχι ευκαταφρόνητο ποσό που αγγίζει το 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε από την κακή διαχείριση του Μ. Τσέπελη είναι ότι απέσυρε το προσωπικό του ΧΥΤΑ και του πήρε στον ΣΔΑΝΞ χωρίς να ρωτήσει τους δήμους – συνεταίρους – αν και αυτοί χρειάζονται κάποιον υπάλληλο όπως τεχνικούς κ.α.

Σίγουρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θ. Μίχογλου, μετά την αποχώρηση του καθώς και του Γ. Τσιτιρίδη από τον δήμο Αβδήρων ο ΣΔΑΝΞ θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν θα μπορεί να κλείσει προϋπολογισμό.

Ο δήμαρχος Τοπείρου συναινεί στην ύπαρξη του ΣΔΑΝΞ αλλά με όρους διαφάνειας, διότι ο κ. Μίχογλου παραχώρησε τον ΣΔΑΝΞ στον δήμο της Ξάνθης και αυτός τον παραχώρησε στην ΔΙΑΑΜΑΘ όπου και είναι πρόεδρος (Μιλώντας για τον Τσέπελη στην ουσία υπενοικίασε τον ΣΔΑΝΞ στην ΔΙΑΑΜΑΘ) με όποια οικονομική επιβάρυνση έπεται για τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια