GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ερντογάν: Είπε και “ήρθε” νύχτα!

Περιστοιχισμένος από τους υπουργούς του και με τον γαμπρό του, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, στο πλάι του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε και σήμερ...


Περιστοιχισμένος από τους υπουργούς του και με τον γαμπρό του, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, στο πλάι του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε και σήμερα την επιθετική ρητορική του κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας στην Προύσσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής τεχνολογίας με φόντο τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο Τούρκος πρόεδρος ξεπερνώντας κάθε όρια απείλησε με εισβολή στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

«Δεν μας ανησυχεί η κατάληψη νησιών του Αιγαίου από την Αθήνα. Όταν θα έρθει η ώρα θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, θα έρθουμε ένα βράδυ στα ξαφνικά», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε:

«Έλληνα. Μάθε από στην ιστορία. Κοίτα πίσω στην ιστορία. Αν ξεπεράσεις τα όρια το κόστος θα είναι μεγάλο. Πολύ μεγάλο».

Το νέο επιθετικό κρεσέντο του Τούρκου προέδρου έρχεται μετά την προπαγανδιστική πτήση με F-16 του Χουλουσί Ακάρ στα Δαρδανέλια, η οποία παρουσιάστηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως πτήση στο βόρειο Αιγαίο.

Τα μη επανδρωμένα Μπαϊρακτάρ που κατασκευάζει ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου είναι πλέον και το κυρίαρχο όπλο που χρησιμοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα για να προκαλεί ένταση στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Παρασκευή είχαμε 51 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, από τις οποίες οι 47 έγιναν από τουρκικό UAV.

  • Η απάντηση της Αθήνας στις απειλές Ερντογάν

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έρχεται μετά από το νέο παραλήρημα Ερντογάν που περιείχε ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας.

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», αναφέρει με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ ενώ προανήγγειλε διπλωματικές ενέργειες απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας.

«Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Το είπε και το έκανε!

Για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο οι Τούρκοι προχωρούν σε προκλήσεις στο Αιγαίο, ωθώντας την κατάσταση στα άκρα. Πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από ελληνικό νησί, που έχουν στοχοποιήσει από την αρχή της χρονιάς. 

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το enikos.gr, στις 21.28 ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος – UAV τύπου ΑΝΚΑ πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νησί Κανδελιούσσα, που βρίσκεται δυτικά της Νισύρου. Το UAV πέταξε σε υψόμετρο 19.000 ποδιών. Αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε κατά πάγια τακτική από την ελληνική αεράμυνα.

Χθες, Σάββατο, από το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα, με 3 UAV τύπου ΑΝΚΑ οι Τούρκοι προχώρησαν σε συνολικά 57 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, σημειώνοντας ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ, στην ολοένα και κλιμακούμενη πολιτική που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο που οι Τούρκοι επιλέγουν να προκαλέσουν νύχτα στο Αιγαίο.

Στις 27 Αυγούστου, στις 2 τα ξημερώματα, για πρώτη φορά ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την νήσο Λέβιθα (ανάμεσα από Κίναρο και Κάλυμνο) στα 19.000 πόδια ενώ στις 9.24 το πρωί της ίδιας ημέρας δεύτερο τουρκικό UAV πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα σε υψόμετρο 19.000 ποδών.

Φαίνεται ότι η Κανδελιούσσα έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Τουρκίας, αφού από την αρχή του χρόνου έως σήμερα έχουν πετάξει πάνω από 10 φορές με UAV πάνω από το συγκεκριμένο νησί.

Ωστόσο, το γεγονός των υπερπτήσεων – πλέον – και την νύχτα και μάλιστα και τα Σαββατοκύριακα, δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, που είναι να προκαλέσει την Ελλάδα με κάθε τρόπο σε κάθε επίπεδο.

Η χθεσινοβραδινή υπερπτήση ήρθε μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στην συνεχή προκλητική τουρκική ρητορική και δη τις δηλώσεις Ερντογάν με απειλές προς την Ελλάδα για επανάληψη της Μικρασιατικής καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια