GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η οδηγία της υπ. Παιδείας για την παρουσία γονέων στον αγιασμό των σχολείων

  Δεν υπάρχουν ειδικά μέτρα τα οποία θα ισχύσουν την πρώτη ημέρα

 


Δεν υπάρχουν ειδικά μέτρα τα οποία θα ισχύσουν την πρώτη ημέρα

To κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2022-23 θα χτυπήσει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία μετά την θερινή ανάπαυλα με ένα διαφορετικό υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με τα όσα ίσχυαν τα τελευταία 2 χρόνια ελέω πανδημίας.

Ο καθιερωμένος αγιασμός θα τελεστεί στο προαύλιο των σχολείων και η ώρα αγιασμού καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης της ενορίας με το σχολείο. Οι σχολικές μονάδες το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο στο σχολείο το πρόγραμμα του αγιασμού προς ενημέρωση των γονιών και των κηδεμόνων.

ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ;

Ένα από τα ερωτήματα που μας θέτουν οι γονείς αναγνώστες ενόψει αγιασμού είναι αν φέτος θα μπορούν να δώσουν και εκείνοι το παρών στο σχολείο των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο αγιασμός στις σχολικές μονάδες γινόταν χωρίς την παρουσία γονέων για λόγους αποφυγής διασποράς του ιού.

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε μια οδηγία για την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία, όταν απάντησε σε σχετική ερώτηση στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για το αν θα μπορούν οι γονείς να είναι παρόντες.

Συγκεκριμένα, η υπουργός είπε: «Τα της πρώτης ημέρας ρυθμίζονται από τον Διευθυντή του σχολείου, οπότε καλώ τους γονείς να έρθουν σε επικοινωνία με τους Διευθυντές. Δεν υπάρχουν ειδικά μέτρα τα οποία θα ισχύσουν την πρώτη ημέρα».

TΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Βεβαιώσεις δικαιολόγησης απουσίας των γονέων/κηδεμόνων από την εργασία τους λόγω προσέλευσης στην τελετή του Αγιασμού θα δοθούν μετά την αποχώρηση των μαθητών από τις τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια