GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν κάποιον να μας… ερωτευτεί

  Μπορεί να θεωρείς ότι δεν ισχύουν όλα αυτά τα κλισέ του τύπου «αδιαφόρησε και θα κολλήσει μαζί σου», αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν διά...

 

Μπορεί να θεωρείς ότι δεν ισχύουν όλα αυτά τα κλισέ του τύπου «αδιαφόρησε και θα κολλήσει μαζί σου», αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν διάφοροι απρόσμενοι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να σε ερωτευτεί – συμπεριλαμβανομένων και των κλισέ

Τουλάχιστον αυτά είναι τα συμπεράσματα διάφορων ερευνών που έχουν γίνει κατά καιρούς και αφορούν στην ψυχολογία. Ας δούμε για ποιους περίεργους λόγους μπορεί και να σε ερωτευτεί.

Αν ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον. Σύμφωνα με σχετική έρευνα τα άτομα που αγόραζαν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον ήταν πιο επιθυμητά για μακροχρόνιες σχέσεις.

Αν παίρνεις την κατάλληλη έκφραση. Η χαρούμενη έκφραση θεωρείται ελκυστική για τις γυναίκες αλλά όχι για τους άντρες, σύμφωνα με ένα πείραμα.

Αν μοιάζεις αρκετά με τον/την πιο πρόσφατο/η πρώην.

Αν κάνεις πολλές χειρονομίες ή κουνάς συνέχεια τα χέρια σου. Πιθανόν να ακούγεται περίεργο αλλά σε σχετικό πείραμα οι συμμετέχοντες ήθελαν να συναντήσουν ξανά για δεύτερο ραντεβού τα άτομα εκείνα που κουνούσαν τα χέρια τους ενώ μιλούσαν και όχι εκείνα που παρέμεναν ακίνητα.

Αν μοιάζεις αρκετά με τον άλλον. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως τα αντίθετα δεν έλκονται τελικά.

Αν κοιτάς τον άλλον στα μάτια για… 2 λεπτά. Σύμφωνα με την ψυχολόγο, Joan Kellerman, του Πανεπιστήμιου της Μασαχουσέτης, ο χρόνος αυτός είναι ιδανικός για να ξυπνήσει στον άλλον αισθήματα πάθους.

Αν ανταποκρίνεσαι και δείχνεις προσοχή. Όπως επισημαίνει ο ψυχολόγος John Gottman το μυστικό στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι το πόσο οι σύντροφοι δείχνουν ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον στην καθημερινότητα ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα και πώς ανταποκρίνονται σε αυτά που ενθουσιάζουν τον καθένα.

Αν μοιάζεις με έναν από τους δύο γονείς του (του ίδιου φύλου με εσένα). Ο ψυχολόγος David Perrett και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο St. Andrews ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από άτομα που έχουν ίδιο χρώμα μάτια και μαλλιά με εκείνα του γονιού με το αντίθετο φύλο από τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια