GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Δήμος Κομοτηνής υποδέχεται τους φοιτητές μετά… μουσικής

  Φεστιβάλ για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών και εν γένει της νεολαίας στην πόλη, διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής που θα πραγματοποιηθεί ...

 


Φεστιβάλ για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών και εν γένει της νεολαίας στην πόλη, διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου, ως συνέχεια μάλιστα της εμπορικής Λευκής Νύχτας 7 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού υπό την ομπρέλα της ΔΚΕΠΠΑΚ και με τη συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Κέντρου Νεολαίας & Εθελοντισμού Exagono, του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης Αθηνίων, της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής, του Περπατώ κι άλλων φορέων και συλλόγων, ενώ ο Δήμος παραμένει ανοιχτός σε συζητήσεις με πολιτιστικούς συλλόγους κι εκπροσώπους επιχειρηματικών κλάδων.

Το διήμερο έχει ως βασικές τοποθεσίες την πλατεία Ειρήνης, το πάρκο Αγίας Παρασκευής και την πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου. Μάλιστα, στο πάρκο θα στηθεί streed food festival με καντίνες διάφορων κουζινών.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το φεστιβάλ» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Ζωγράφου, ο οποίος στάθηκε «στο ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Κομοτηνής υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές με διήμερο εκδηλώσεων».

Στόχος του διημέρου είναι οι νέοι φοιτητές, αλλά και παλιότεροι καθώς και γενικά η νεολαία του τόπου, να γνωρίσουν το κέντρο της πόλης, τη διασκέδαση, καθώς επίσης φορείς κι οργανισμούς που μπορούν να τους φανούν χρήσιμοι τα έτη παρουσίας τους στην πόλη.

Το διήμερο περιλαμβάνει μουσικές σκηνές, χορό, εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα, μεταξύ άλλων που αναμένεται να ανακοινωθούν, ενώ η αντιδημαρχία Τουρισμού παραμένει ανοιχτή σε προτάσεις, σύμφωνα με τον κο Ζωγράφου ο οποίος υποστήριξε πως η παράλληλη διοργάνωση street food festival «πραγματικά θα απογειώσει την εκδήλωση».

Σύμφωνα με τον Πέτρο Ζωγράφου η συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές για την κατάλληλη ενημέρωση των νέων φοιτητών είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

  • Άργησαν αλλά ξεκίνησαν

Η δημοτική αρχή φαίνεται τουλάχιστον πως κάνει μία νέα αρχή στη… γνωριμία της με τους φοιτητές της πόλης, κυρίως τους νέους. Άλλωστε, η πρώτη εικόνα είναι αυτή που σε πολλές περιπτώσεις μένει, γι’ αυτό κατά τα λοιπά η πόλη πρέπει να είναι προετοιμασμένη.

«Νομίζω ότι θα είναι ένα διήμερο σταθμός για την πόλη, αρκεί να μας βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που κάλεσε την τοπική κοινωνία να στηρίξει τη διοργάνωση, προκειμένου να επαναληφθεί την επόμενη χρονιά ακόμη πιο μεγάλη και με τα χρόνια να θεσμοθετηθεί, διότι κάλλιο αργά παρά ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια