GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χρήστος Χατζηπέμος: Πρέπει να βρεθεί λύση, για το εγκαταλειμμένο κτήριο στην είσοδο του λιμανιού στο Φανάρι.

Η αναμονή πρωτοβουλιών από έναν σύλλογο ανενεργό για 19 χρόνια δεν είναι αρκετή.


Η αναμονή πρωτοβουλιών από έναν σύλλογο ανενεργό για 19 χρόνια δεν είναι αρκετή.

Πρέπει να βρεθεί λύση για το εγκαταλειμμένο κτήριο στην είσοδο του λιμανιού στο Φανάρι. Η αναμονή πρωτοβουλιών από έναν σύλλογο ανενεργό για 19 χρόνια δεν είναι αρκετή.

 Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης και μέλος της οικονομικής επιτροπής της ΠΑΜΘ, Χρήστος Χατζηπέμου, ύστερα από τη συζήτηση σε επερώτησή του σχετικά με το εγκαταλειμμένο κτήριο στην είσοδο του λιμανιού του Φαναρίου Ροδόπης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συζητήθηκε ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου η επερώτησή μου για την τύχη του κτηρίου στην είσοδο του λιμανιού του Φαναρίου που έκτισε σε ακίνητο του Δημοσίου ο άλλοτε Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Ροδόπης. Διαπιστώνοντας ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας εστιάζεται στην… αναμονή προτάσεων από το ΝΑΟΡ που δεν έχει καν αιρετή Διοίκηση τα τελευταία 19 χρόνια, δέον όπως επιγραμματικά τονιστούν τα εξής:

1)         Η παραχώρηση χρήσης από την μεριά της ΕΤΑΔ προς την Νομαρχία (και νυν Περιφέρεια ΑΜΘ) έχει ήδη λήξει. Άρα αν δεν θέλουμε το ακίνητο να έχει την τύχη είτε των άλλοτε εγκαταστάσεων του ΕΟΤ στο Φανάρι δίπλα στο κάμπιγκ ή αν δεν θέλουμε να μετατραπεί σε μπαράκι κατόπιν δημοπρασίας πρέπει να συνεχίσει τη χρήση του να την έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ για την προώθηση των σκοπών του ναυταθλητισμού. Συνεπώς πρέπει εκ νέου να αναζητηθεί η παραχώρηση.

2)         Η προώθηση του ναυταθλητισμού στη Ροδόπη αποτέλεσε τη βάση της παραχώρησης της χρήσης του στην Νομαρχία και της περαιτέρω παραχώρησης αυτής στο ΝΑΟΡ. Σήμερα, με την συνδρομή του προγράμματος Leader, η αξία του ακινήτου περιλαμβάνει και αυτήν του διώροφου κτίσματος, έχοντας ουσιαστικά αυξηθεί.

3)         Ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα στην ΠΑΜΘ εφόσον εκ νέου παραχωρηθεί είτε σε αυτή είτε σε οποιοδήποτε συλλογικό φορέα του  ναυταθλητισμού να αναλάβει την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την λειτουργία του κτηρίου και του περιβάλλοντα αυτού χώρο.

4)         Η λειτουργία του κτηρίου μπορεί να επιτευχθεί, είτε μέσω του ΝΑΟΡ ξεπερνώντας τα όποια νομικά προβλήματα (πχ με την παραχώρηση της χρήσης του εξοπλισμού από τρίτον),  είτε μέσω άλλου συλλογικού φορέα προώθησης του ναυταθλητισμού, είτε ακόμη και μέσω του ΔΠΘ και του ΤΕΦΑΑ.

Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση της ουσιαστικής αξιοποίησής του.

Κομοτηνή 28/9/2022

  • Χρήστος Χατζηπέμου
  • Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης
  • με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία








































Δεν υπάρχουν σχόλια