GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέες απειλές από την Τουρκία: «Προσέξτε μην την πατήσετε όπως η Ουκρανία»

  H Tουρκία συνεχίζει να εξαπολύει απειλές, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, να προτρέπει την Ελλάδα να κοι...

 


H Tουρκία συνεχίζει να εξαπολύει απειλές, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, να προτρέπει την Ελλάδα να κοιτάξει προς την Ουκρανία.

Ειδικότερα, εμμέσως προειδοποιεί την Ελλάδα να μη βρεθεί στη θέση της Ουκρανίας, υπονοώντας φυσικά τον πόλεμο.

«Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα, με τον ίδιο τρόπο, χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας», «λένε στην Ελλάδα ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Δεν δίστασε μάλιστα να … συμβουλεύσει την Αθήνα, να μην ξεχνά πως δεν θα μπορέσει ποτέ να εγκλωβίσει την Τουρκία, να μην ξεπεράσει τα όριά της και χαρακτήρισε «ιερό» το τουρκικό έθνος.

«Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι η εξής: Μην ξεχνάτε αυτό το ιερό έθνος. Αυτό το ιερό έθνος δεν ανέχεται ποτέ την αδικία που του γίνεται και δεν θα επιτρέψει ποτέ να εγκλωβιστεί η Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια, μην εμπλακείτε σε πράγματα που ξεπερνούν τα όρια σας βασιζόμενοι σε αυτόν ή τον άλλον. Δεν έχει δικαίωμα η Ελλάδα να παρενοχλεί την Τουρκία», είπε ο Κουρτουλμούς.

Ο αντιπρόεδρος του AKP μίλησε επίσης για κράτη που προσπαθούν να ενισχύσουν την ισχύ τους μέσω τρίτων χωρών και κάλεσε την Ελλάδα να μην πιστεύει τις χώρες αυτές και να μην γίνει όργανό τους.

«Παλαιότερα γινόταν μέσω πληρεξουσίων και τρομοκρατικών οργανώσεων. Τώρα ξεκινούν μια νέα εποχή. Θα ήταν λίγο σκληρό να πούμε «κράτη πληρεξούσιων», αλλά… Προσπαθούν να αυξήσουν τη δική τους ισχύ χρησιμοποιώντας τα κράτη σαν να είναι δικοί τους πληρεξούσιοι. Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι να μην γίνουν όργανο σ’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια