GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία-Τα διαβήματα και ο στόχος του Ερντογάν: «Χτίζει το αφήγημα της αποστρατικοποίησης»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ λίγες ώρες πριν τα πρωτοσέλιδα του τουρ...


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ λίγες ώρες πριν τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου κοσμούσαν τα σενάρια για μεταφορά αμερικανικών τεθωρακισμένων σε Σάμο και Λέσβο.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι επ’ ουδενί ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά της Τουρκίας».

Ακόμη, έμεινε πιστός στις κατηγορίες του σε βάρος της Αθήνας για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στη Μεσόγειο».

Μάλιστα, ο κ. Ερντογάν επεσήμανε ότι η Τουρκία καταβάλει «ειλικρινείς προσπάθειες» για να σταματήσουν τις εντάσεις, αλλά «η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της που “μυρίζει” προκλήσεις και προβοκάτσια».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσοι στρέφουν τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον μας, το κάνουν μόνο και μόνο για να αποτρέψουν το μεγάλο και ισχυρό πρόγραμμα της Τουρκίας, αποσπώντας την προσοχή της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και θυμήθηκε πάλι την Τριπολιτσά.

Οι Έλληνες πολιτικοί και όσοι χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό, παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι και σύντομα θα λογοδοτήσουν.

Σύντομα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στους δικούς τους ανθρώπους.

Αυτοί που γιόρτασαν τη σφαγή της Τριπολιτσάς, δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμη στην ιστορία», υποστήριξε.

Σχολιάζοντας το νέο τουρκικό παραλήρημα ο δημοσιογράφος και διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς εξήγησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «χτίζει το αφήγημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το ζήτημα ή θα καταλήξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή να υπάρξει κάποιο επεισόδιο ή αποκλεισμό νησιού.

«Στόχος του είναι να δυσφημίσει την Ελλάδα», επεσήμανε ο δημοσιογράφος.

Όσον αφορά την… εμπλοκή των ΗΠΑ ο κ. Παπαχελάς σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να ανατρέψει έναν όρο που θέτουν σχετικά με τα F-16, τα οποία οι ΗΠΑ επισημαίνουν ότι θα απαγορεύεται να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Φίλης, αναλυτής Διεθνών Θεμάτων, εξήγησε ότι η Τουρκία είναι «μια στο καρφί και μια στο πέταλο και κυρίως στο καρφί» (sic).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στοχοποίηση της Ελλάδας δεν γίνεται μόνο για εσωτερικούς λόγους, ούτε για να πειστούν οι ΗΠΑ, αλλά εξ αιτίας του τουρκικού αναθεωρητισμού που δεν δύναται να εκδηλωθεί με διαφορετικό τρόπο για να ανατρέψει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία εδώ και καιρό έχει δείξει με κρυστάλλινο τρόπο τις προθέσεις της στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης και προσπαθεί όχι μόνο να πείσει την Ελλάδα, αλλά να χρεώσει την παραβίαση της συνθήκης της Λοζάνης, για να διαμορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον για μια δυναμική κίνηση που θα την εμφανίσει ως υποχρεωτική.

Όχι σε κατάληψη βραχονησίδας, όχι σε επίθεση στην ελληνική επικράτεια, αλλά σε κάτι πολύ σχετικό με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες», δήλωσε ο κ. Φίλης.


























Δεν υπάρχουν σχόλια