GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Να ανακληθούν τα μαθήματα Τουρκικής Γλώσσας – Απάντηση στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας!

  Στην άμεσα ανάκληση εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά δημόσια σχολεία, θα πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας και Θρησ...

 


Στην άμεσα ανάκληση εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά δημόσια σχολεία, θα πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως άμεση απάντηση της επιχείρησης εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά και ως απάντηση στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας έναντι της χώρας μας.

Η μουσουλμανική μειονότητα, που δεν είναι εθνική αλλά πολιτισμική, και μία σειρά λαθών προηγουμένων κυβερνήσεων επι 30ετία, έφεραν την εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα δημόσια μειονοτικά σχολεία και μάλιστα ως ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ για τους έλληνες μουσουλμάνους μαθητές.

Ως αποτέλεσμα, οι τουρκοδιδάσκαλοι να περνούν τις θέσεις και τις απόψεις της Τουρκίας στην ευαίσθητη ηλικιακά κοινωνική μερίδα πολιτών των μουσουλμάνων και έτσι ο εκτουρκισμός τους να είναι πλέον δεδομένος.

Οι περισσότεροι μαθητές και με την παρότρυνση πλέον των γονέων τους που δέχονται “πλύση εγκεφάλου” στα Τεμένη κάθε Παρασκευή στην μεσημεριανή εβδομαδιαία προσευχή, φοιτούν στα τουκόφωνα μειονοτικά σχολεία, αν όχι στα αμιγώς ιδιωτικά στερούμενα την γνώση της ελληνικής γλώσσας, της μητρικής τους γλώσσας και της γλώσσας του έθνους που κατοικούν και συναλλάσσονται.

Το Υπουργείο Παιδείας, κυρίως απο τις αρχές του 1990, υπέπεσε σε μία σωρεία λαθών και επέτρεψε να γίνονται μαθήματα στην τουρκική γλώσσα για βασικές γνώσεις του κάθε μαθητή, με βιβλία που έρχονται απο την Τουρκία και υποτίθεται ότι ελέγχονται απο την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου.

Βεβαίως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διδάσκεται επι της ουσίας η τουρκική συνείδηση, σε έναν λαό που το μόνο κοινό που έχει με την Τουρκία είναι το θρήσκευμα και τίποτε άλλο πολιτισμικό ή εθνικό.

  • Να ανακληθούν

Ο εκτουρκισμός των μουσουλμάνων ελλήνων μαθητών της Θράκης δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Καμία αμοιβαιότητα δεν μπορεί να ισορροπήσει το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας, που έχει αποκαλύψει κάθε πτυχή της επιθετικής προσωπικότητάς της έναντι της Ελλάδος.

Η συνέχιση της εκμάθησης τουρκικής γλώσσας ως κύριας γλώσσας, η παράδοση μαθημάτων γενικής παιδείας στην τουρκική γλώσσα συμβάλλει και ενισχύει τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας έναντι της χώρας μας και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί ευεργετικά για την συνειδητοποίηση της πραγματικής καταγωγής των μουσουλμάνων μαθητών.

Αντίθετα, δημιουργεί στρατιές τουρκοσυνείδητων μέσα στη Θράκη, που θα αποτελέσουν στο προσεχές μέλλον και τη βάση της επιχειρούμενης συνδιοίκησης στην περιοχή.

Ο λόγος και η ευθύνη στην Ελληνική Κυβέρνηση και προσωπικά στην Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως.  

Δεν υπάρχουν σχόλια