GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τσαβούσογλου: «Μας έχετε προκαλέσει στο παρελθόν και πήρατε απάντηση με βαρύ τίμημα»

Συνεχίζεται το κρεσέντο επιθετικών δηλώσεων από την πλευρά της Τουρκίας, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη και ...


Συνεχίζεται το κρεσέντο επιθετικών δηλώσεων από την πλευρά της Τουρκίας, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη και να απειλεί ευθέως την Ευρώπη και την Ελλάδα.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω», σχολίασε ο Τσαβούσογλου.

«Εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου προέτρεψε τον Ερντογάν να εισβάλει στα ελληνικά νησιά κατά το παράδειγμα της Κύπρου.

«Στην Κύπρο θα πάτε στον Πενταδάχτυλο να δείτε τον πατριωτισμό μας. Δεν είμαστε σαν αυτούς, δήθεν “έρχομαι”, “έρχομαι αμέσως”, ή “μπορώ να έρθω ξημερώματα”. Τι είπε ο Ετζεβίτ, πήγε ο φαντάρος, έκανε την απόβαση, ήρθε στην πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου και είπε ότι “ο στρατός μας είναι τώρα στην Κύπρο” και τελείωσε. Τι θέλεις να σου στείλουν πρόσκληση; Αν έχεις την ψυχή, αν έχεις κουράγιο πηγαίνεις αδελφέ μου. Δεν έχουμε καμία σχέση με ψέματα. Δεν διοικείται έτσι η κυβέρνηση».

Νωρίτερα, ολομέτωπη επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ. «Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια